SATTLER OTVORIO TRŽNICU U MOSTARU

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

Šef delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik Europske unije Johann Sattler otvorio je u Mostaru na lokaciji Male tepe „urbanu tržnicu“.

“Kroz podršku EU lokalnim zajednicama ovim projektom dodatno je ojačana infrastruktura i poljoprivredni razvoj Grada Mostara”, istakao je ambasador Sattler, koji je zajedno s mostarskim gradonačelnikom Mariom Kordićem i zamjenikom rezidentnog predstavnika Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini Victorom Munteanuom presijecanjem vrpce označio početak rada tržnice.

Sattler je obećao daljnju pomoć Europske unije razvoju BiH, poljoprivrede, podsjetivši kako je upravo poljoprivreda najvažnija grana europskog gospodarstva.

“Kada pogledate budžet Europske unije mogli biste pomisliti kako su infrastruktura i odbrana najvažniji njegovi segmenti, međutim to nije tako. Najveći dio europskog budžeta otpada na poljoprivredu i to najbolje potvrđuje važnost ovoga sektora”, istakao je Sattler.

 

“Ideja projekta je bila da se Tepa, koja je tradicionalno mjesto okupljanja i prodaje poljoprivrednih proizvoda, a koja već neko vrijeme nije infrastrukturno adekvatna, stavi u turističku ponudu Grada Mostar, te se rodila ova ideja koju su UNDP i EU podržali”, rekao je gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Zejna Šanjević Kassmual iz Udruženja žena „Univerzum“, čije članice su među korisnicima novouređene tržnice, zahvalila je investitorima što su im osigurali prostore na kojem mogu izložiti svoje autentične i originalne proizvode.

Dodala je kako je ovim projektom ujedno podržano ekonomsko jačanje žena.

“Fantastično je što će ova stara tržnica dobiti novo lice i novu tehnologiju, što će ispunjavati sve sanitarne mjere.

Koncept „urbane tržnice“ podrazumijeva mobilna prodajna mjesta poljoprivrednih proizvoda uz unaprijeđenu higijenu i sigurnost hrane, a ukupna vrijednost investicije je 242.945 KM, od čega je 181.937 KM osigurala Europska unija.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Više od 50 poslovnih partnera i suradnika na 'Summer Networking Night' događaju

Sarajevo, 10.07.2024. – U organizaciji eCommerce asocijacije u Bosni i Hercegovini i Hrvatskog poslovnog kluba, sinoć je u Franck Experience Store Sarajevo održano poslovno umrežavanje pod nazivom ‘Summer Networking Night’. Više od 50 poslovnih partnera i suradnika okupilo se kako bi jačali veze, razmjenjivali iskustva i poticali suradnju poslovnog sektora […]

Pretplatite se