Otkrivanjem i blagoslovom murala započeo memorijalni košarkaški turnir Streetball Tomislavgrad 2023. „Branimir Mašić Bani“

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second


Foto: Tomislavcity.com

U Tomislavgradu je danas započeo 3. turnir u uličnoj košarci – Streetball Tomislavgrad 2023. „Branimir Mašić Bani“, koji je od ove godine mamorijalnoga karaktera i nosi im po našem prerano preminulome i talentiranome košarkašu Branimiru Mašiću – Baniju.

Uoči početka natjecanja na košarkaškom igralištu Osnovne škole Ivana Mažuranića u Tomislavgradu je svečano otkriven i blagoslovljen mural s likom Branimira Mašića Banija. Izgradnju murala, kao što smo već ranije javljali, inicirao je HKK Tomislav uz pomoć Općine Tomislavgrad i prijatelja, a oslikao ga je tomislavgradski akademski slikar Ante Braovac.

Prigodnu molitvu izrekao je Krešimir Parlov, dok je mural blagoslovila Banijeva sestra Barbara Mašić.

– Bani je upravo na ovome igralištu još od osnovnoškolskih dana provodio sate i sate igrajući košarku, a tome igralištu vraćao se tijekom ljetnih mjeseci u mrklu duvanjsku noć a to nije napustio ni kada je stekao status kvalitetnoga prvoligaškoga igrača, kazao je Banijev kolega Krešimir Parlov.

– Neka ovaj mural svima nama bude mjesto sjećanja na neosporni košarkaški talent i brojne ljudske vrline koje su našega Banija krasile a ujedno i znak zahvalnosti Baniju na svim lijepim trenutcima koje nam je za života priuštio. Nadamo se da će se ostvariti njegova i naša želja: da ovo igralište ostane mjesto neprestane dječje i mladenačke radosti – loptanja pod obručjima – dodao je Krešo.

Spomenimo da će turnir trajati tri dana, a prva dva dana rezervirana su za seniorske ekipe, dok je treći dan namijenjen za dječake rođene 2007. godište i mlađe.

Organizator turnira je HKK Tomislav koji se uz pomoć sponzora pobrinuo za bogat nagradni fond (ukupni iznos fonda je 5 tisuća KM), a igrači će zasigurno i ovoga puta pružiti dobru i atraktivnu igru koja je do sada uvijek privlačila ljubitelje sporta, osobito košarke.

Tomislavcity.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Grad Livno i USAID održali sastanak s livanjskom dijasporom

Drugi sastanak gradonačelnika Darka Čondrića i predstavnika Gradske uprave s predstavnicima livanjske dijaspore održan je u petak u Velikoj vijećnici Grada Livna sa zaključkom kako su poslovne i kulturne veze, kao i dobra integriranost koju naša dijaspora ima u stranim zemljama kvalitetna osnova za poboljšanje imidža Livna u svijetu. Razgovaralo […]

Pretplatite se