Održana sjednica Stalnog vijeća Biskupske konferencije BiH

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Stalno vijeće Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u ponedjeljak je održalo svoju 35. sjednicu u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu.

Sjednicom je predsjedao nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, predsjednik BK BiH, a sudjelovali su biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić, potpredsjednik BK BiH, i generalni tajnik BK BiH mons. Ivo Tomašević, dok se ispričao pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren, član ovog Vijeća, prenosi KTA.

Članovi Vijeća upoznati su s provedbom zaključaka koje su biskupi donijeli na svom 87. redovitom zasjedanja Biskupske konferencije održanom 13. i 14. srpnja u Banjoj Luci.

Nakon diskusije o pojedinim zaključcima čija je provedba u tijeku dali su potrebne smjernice Tajništvu BK BiH.

Biskupi su također razmotrili pojedine važnije dopise koji su stigli na adresu BK BiH u posljednje vrijeme te dali smjernice za njihovo rješavanje.

Članovi Stalnog vijeća dogovorili su i dnevni red 88. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine koje će se održati, 6. i 7. studenog u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu.

Potaknuti pismom generalnog tajnika Biskupske sinode kardinala Maria Grecha, biskupi će posebnim dopisom pozvati sve članove biskupijskih zajednica u Bosni i Hercegovini da se na osobit način u 26. nedjelju kroz godinu, 1. listopada ove godine ujedine u molitvi za plodan rad predstojeće XVI. Opće redovite skupštine Biskupske sinode na kojoj će sudjelovati i delegat Biskupske konferencije BiH.

Večernji.ba

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Kompanija hercegovačkog biznismena kupila farmaceutskog giganta

Kompanija PharmaS u vlasništvu je Luke Rajića rođenog u Konjicu. Ovaj poduzetnik već više od dva desetljeća donira značajna sredstva za razne projekte u općini Konjic (od donacija bolnicama i vjerskim objektima, pa sve do glazbenog centra) kako bi pomogao razvoju i kreiranju što boljeg života stanovnicima ove općine. Članica […]

Pretplatite se