Kompanija hercegovačkog biznismena kupila farmaceutskog giganta

admin
0 0
Read Time:2 Minute, 14 Second

Kompanija PharmaS u vlasništvu je Luke Rajića rođenog u Konjicu.

Ovaj poduzetnik već više od dva desetljeća donira značajna sredstva za razne projekte u općini Konjic (od donacija bolnicama i vjerskim objektima, pa sve do glazbenog centra) kako bi pomogao razvoju i kreiranju što boljeg života stanovnicima ove općine.

Članica LURA grupe, hrvatska farmaceutska kompanija PharmaS u vlasništvu Luke Rajića početkom rujna uspješno je zaključila proces akvizicije većinskog udjela u španjolskoj Mabo Farmi i preuzela upravljanje tom kompanijom, objavio je Pharmas. Ipak, vrijednost transakcije nije objavljena, piše BiznisInfo.ba.

Mabo Farma najbrže je rastuća generička kompanija u Španjolskoj s više od 200 proizvoda u portfelju, uglavnom lijekova na recept, ali i onih bezreceptnih (OTC), te dodataka prehrani. Ta farmaceutska kompanija sa sjedištem u Madridu ostvaruje godišnji prihod od oko 35 milijuna eura s više od 70 zaposlenih.

Prodajna mreža

Jedna je od glavnih snaga Mabo Farme zbog koje su se odlučili na kupovinu, kako su pojasnili u PharmaSu, iznimno dobro poznavanje španjolskog tržišta te široka prodajna mreža s više od 40 prodajnih predstavnika koji teritorijalno pokrivaju cijelu Španjolsko, uključujući čak i Baleare i Tenerife.

Tako da tom međunarodnom akvizicijom, osim što širi svoj portfelj i potvrđuje se kao jedna od najjačih domaćih farmaceutskih kompanija, PharmaS otvara vrata španjolskog tržišta i za vlastite domaće proizvode, koji će se uskoro naći na policama španjolskih ljekarni.

Ulazak na španjolsko tržište početak je našeg petogodišnjeg strateškog plana, čiji je cilj širenje na nova tržišta zapadne Europe te nastavak izgradnje PharmaSa kao snažnog međunarodnog igrača u području receptnih i bezreceptnih lijekova, kao i dodataka prehrani. Našim zaposlenicima, pak, ovo je prilika za stjecanje važnog međunarodnog iskustva.

Ono što nas posebno veseli jest da ćemo uskoro vidjeti hrvatske proizvode na policama diljem Španjolske. Također, ovim pokazujemo snagu i stratešku važnost ukupne farmaceutske industrije u Hrvatskoj, koja više od 70 posto svojih prihoda ostvaruje izvozom u 60-ak zemalja svijeta, rekao je Jerko Jakšić, predsjednik Uprave PharmaSa.

Tri pogona

PharmaS posluje od 2008. godine, te je jedna od kompanija članica LURA Grupe. Ima tri proizvodna pogona, i to dva u Hrvatskoj (Rakitje i Popovača) te jedan u Srbiji, u Zrenjaninu. Prema podacima s web stranice Grupe, ostvaruju respektabilnu stopu rasta od 30 posto godišnje i izvoze u 20 zemalja.

PharmaS danas ima ukupno više od 200 registriranih generičkih lijekova te je prepoznat i po dodacima prehrani farmaceutske kvalitete, uključujući Dietpharm, kao i mnogim drugim uspješnim brandovima, piše BiznisInfo.ba.

Na popisu deset vodećih kompanija nalazi se na šestom mjestu. Ova hrvatska kompanija za proizvodnju i distribuciju farmaceutskih proizvoda u prošloj je poslovnoj godini ostvarila ukupni prihod od 230,7 milijuna kuna te dobit od 14,2 milijuna kuna.

www.jabuka.tv Foto: Pixsell

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Zagreb: Noćni klub Mint izgorio, materijalna šteta 100.000 eura

ZAGREB, 19. rujna – Zagrebački noćni klub Mint u noćašnjem je požaru u potpunosti izgorio, a kako navode u utorak iz zagrebačke policije uzroci se utvrđuju, ozlijeđenih nije bilo dok je materijalna šteta oko 100.000 eura. FENA

Pretplatite se