ŽZH: 14 škola dobilo 170 prijenosnih računala

admin
0 0
Read Time:36 Second
Četrnaest škola Županije Zapadnohercegovačke dobilo je 170 prijenosnih računala za potrebe korištenja eDnevnika u osnovnim i srednjim školama.

Na računalima se nalazi pred-instalirani operativni sustav Windows 11 Pro for Education. Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH iskoristilo je mogućnost povoljnijih nabava licenci za računala pribavljanjem ”Shape The Future” pisma od Microsofta, a koje obrazovnim institucijama i ustanovama omogućuje nabavu prikladnih operativnih sustava te licenci, uz povoljnije opcije financiranja, priopćilo je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH.

Naveli su kako će na ovaj način nastavnicima biti olakšano služenje sustavom eDnevnika, koji je u eksperimentalnoj fazi počeo u školskoj 2021./2022. godini, a uvedeni su u sklopu projekta digitalizacije odgojno obrazovnog sustava u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

www.jabuka.tv  Foto: MOZKS ŽZH

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Otvoren Sajam prehrambeno-poljoprivrednih proizvoda i obrta u Livnu

LIVNO, 22. rujna  – Drugi sajam prehrambeno-poljoprivrednih proizvoda, obrta, tradicionalnih zanata i turizma „AGRO-TOUR LIVNO 2023“ godine otvoren je u petak u Livnu. FENA

Pretplatite se