HNP i HDZ 1990 potpisali sporazum o suradnji u HBŽ: Na današnjoj sjednici Skupštine HBŽ Ivan Vukadin bit će imenovan mandatorom Vlade

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second

Političkim subjektima u Hercegbosanskoj županiji trebalo je šest i pol mjeseci od Općih izbora da se dogovore o čelnim funkcijama u županijskoj skupštini, ali je izvršna vlast i dalje na čekanju. Ipak, ako je suditi po rezultatima posljednjih sastanaka i potpisanog Sporazuma o suradnji predstavnika HNP-a i Županijskog odbora HDZ-a 1990, do rješenja bi moglo doći, prenosi federalna.ba.

Predizborni koalicijski partneri u HBŽ, HDZ 1990 i Hrvatski nacionalni pomak svoju suradnju na implementaciji izbornih rezultata iz listopada 2022. potvrdili su i danas potpisivanjem novog sporazuma.

„Do u detalj smo izdefinirali sve određene pozicije o kojima će biti govora u nekom vremenu koje je pred nama u budućnosti, jer trebamo ipak doći do broja 17 kada je Vlada u pitanju i završiti cijeli proces“, kaže Ivan Vukadin, predsjednik HNP-a i predsjednik Vlade HBŽ.

„Sutra ćemo imati sjednicu rukovodstva Skupštine, imenovati Ivana Vukadina za mandatara, a nakon toga održavamo redovnu sjednicu Skupštine“, navodi Jozo Ćosić, predsjednik ŽO HDZ 1990 i predsjednik Skupštine HBŽ.

Time bi se stvorili i preduvjeti za službeno pregovaranje sa svim političkim akterima u županijskoj skupštini.

„Već od prekosutra gospodin Vukadin i ja ići ćemo u sve stranke i razgovarati sa svim pojedincima. Prvi će, vjerovatno, na redu biti HDZ BiH, jer je najveća politička opcija. Bez obzira na to što se kod njih događalo u posljednje vrijeme, i dalje imaju četiri zastupnika. A onda ćemo sve druge stranke posjetiti i sa svima razgovarati“, istaknuo je Ćosić.

„Onda će sve ovo što smo dogovorili biti bjelodanije i preciznije jer neke stvari će trebati ponuditi i koalicijskim partnerima iz ovoga sporazuma. Postoje neke stvari gdje smo se dogovorili da neće i ne mogu biti predmetom razgovora kad je u pitanju skupljanje većine, odnosno traženje 17 ruku za potporu Vladi“, naglasio je Vukadin.

Hoće li biti na dobitku s napuštanjem HDZ BiH od strane jedne zastupnice – nisu htjeli komentirati. Rečeno je tek da tako nešto nije dobro ni za jednu stranku, te da se o tom problemu trebaju brinuti kolege u HDZ-u, a ne oni.

Tomislavcity

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Ministar odbrane Kraljevine Norveške u radnoj posjeti Bosni i Hercegovini

SARAJEVO, 26. rujna – Ministar odbrane Kraljevine Norveške Bjørn Arild Gram boravit će u dvodnevnoj radnoj posjeti Bosni i Hercegovini. Tokom posjete Bosni i Hercegovini 26. i 27. rujna, Gram će se sastati sa članovima Predsjedništva BiH i ministrom odbrane BiH Zukanom Helezom. Planiran je i obilazak značajnih povijesnih lokacija […]

Pretplatite se