Izrael nastavlja bombardirati Gazu, nekoliko stotina poginulih na obje strane

admin
0 0
Read Time:53 Second

JERUSALEM, 8. listopada – Izraelske snage pojačale su napade na Gazu nakon Hamasove vojne operacije u subotu te u centru grada Gaze srušile zgradu od 14 spratova, u kojoj su se nalazili deseci stambenih jedinica, kao i uredi nekih palestinskih grupa.

Nekoliko stotina poginulih je na obje strane, javlja Al Jazeera.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu zaprijetio da će opkoljenu palestinsku enklavu pretvoriti u “napušteni otok” i upozorio stanovnike da “sada odu”.

Broj ubijenih Palestinaca u opkoljenom Pojasu Gaze popeo se na 256, kažu zdravstveni dužnosnici. Oko 1.800 drugih je ranjeno.

Palestinska novinska agencija Wafa izvijestila je da su Izraelci sravnili kuće u nekoliko gradova u enklavi, od Rafaha na jugu do Beit Hanoona na sjeveru.

Kako navodi Ministarstvo zdravstva, broj umrlih u Pojasu Gaze uključuje 20 djece. Također je ranjeno najmanje 120 drugih maloljetnika.

U Izraelu, broj mrtvih skočio je na najmanje 300, prema izvještajima lokalnih medija. Izraelska vojska navodi da je najmanje 26 vojnika ubijeno u napadu Hamasa.

Na web stranici vojske navedena su njihova imena, te se dodaje da su njihove obitelji obaviještene.

FENA Foto: PIXSELL

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Kronično trovanje pesticidima dovodi do leukemije, limfoma, sarkoma, raka želuca...

Na stranicama Agencije za sigurnost hrane BiH dostupno je posljednje izvješće o programu kontrole ostataka pesticida u hrani biljnog i životinjskog podrijetla i na njoj u BiH Povlačenjem iz prodaje sve više prehrambenih proizvoda, zabrinutost za sigurnost i kvalitetu hrane se povećava, piše Večernji list BiH. Koliko su građani upoznati […]

Pretplatite se