Uduga specijalne policije HR HB pobjednik Memorijalnog malonogometnog turnira “Dva Dragana”

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 38 Second

Prošli su brojne terene, na različitim bojištima, i pred sam kraj Domovinskoga rata hrvatski vitezovi Dragan Perić i Dragan Šumanovića poginuli su 10. listopada 1995. godine, u završnoj vojnoj operaciji hrvatskih snaga “Južni potez”.

U znak  sjećanje na njih, ali i na sve poginule i umrle tenkiste HVO-a, pripadnike Brigade kralja Tomislava i 1. Gardijske brigade Ante Bruno Bušić, sve hrvatske branitelje, u organizaciji Udruge tenkista HVO Hercegbosanske županije, u Tomislavgradu je i ove godine, devetu godinu zaredom, održan Memorijalni malonogometni turnir “Dva Dragana”.

Komemorativni program je počeo paljenjem svijeća i zajedničkom molitvom ispred spomen obilježja u Tomislavgradu. Nastavljen je odlaskom u Mandino Selo i zatim u Eminovo Selo gdje su položeni vijenci i upaljene svijeće na grobovima svojih suboraca.

Molitve su i ove godine predvodili bukovički župni vikar fra Jozo Radoš – Đoka i tomislavgradski gvardijan fra Bože Milić.

U Gradskoj sportskoj dvorani, točno u 14 sati počeo je sportski dio događaja.  Okupljene su pozdravili Mijo Šteko te potom predsjednik Vlade HBŽ Ivan Vukadin koji je i ove godine službeno otvorio turnir. Na turniru su nastupile četiri ekipe: Tenkisti TomislavgradUdruga veterana specijalne policije BATT Split  i Udruge specijalne policije HR HB, te prvi put članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata Jajce.

Nakon odigravanja utakmica pobjednik turnira je ekipa Udruge specijalne policije HR HB. Drugo mjesto osvojila je domaća ekipa Tenkisti Tomislavgrad, a treće mjesto je pripalo ekipi Udruge specijalne policije BATT Split.

Uručene su nagrade i zahvalnice za sudjelovanje i pomoć u organizaciji turnira.

Nakon kratkoga obraćanja i pozdrava turnir je službeno zatvorio direktor Uprave za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskoga rata HBŽ Krešimir Tabak.

Nakon službenog dijela programa druženje je nastavljeno u prostorijama HNK Tomislava.

Organizatori još jednom zahvaljuju svima koji su svima koji su na bilo koji način pomogli organizaciju ovoga turnira i svima onima koji čuvaju uspomenu na stradale hrvatske branitelje i dignitet Domovinskoga rata

Kako su nam kazali već su u pripremi za organizaciju desetoga, jubilarnoga turnira, iduće godine.

Tomislavcity

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Blago Zadro: 32. obljetnica smrti heroja Domovinskog rata

I onima koji ne znaju puno o Domovinskom ratu, ime Blage Zadre – prvoga hrvatskoga generala-bojnika i jednog od najvećih heroja Domovinskog rata i obrane Vukovara – dobro je poznato. Blago Zadro rođen je u Donjim Mamićima-Ledincu 31. ožujka 1944., kao desetogodišnjak doselio se iz rodne Hercegovine zajedno s obitelji […]

Pretplatite se