UEFA najavila promjene

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second
Najprestižnija nogometnu nagradu Zlatna lopta (Ballon d’Or) od sljedeće će godine zajednički dodjeljivati UEFA i Amauri Grupa, koja predstavlja tjednik France Football i dnevnik L’Equipe. UEFA i Amauri Grupa, tvorac Ballon d’Ora, potpisali su ugovor o partnerstvu za suorganizaciju dodjele ove nagrade od sljedeće godine, prenosi Hina.
Dogovor o suradnji postignut je sedam godina nakon što je raskinuta dosadašnja suradnja između francuskih organizatora i Međunarodne nogometne federacije (FIFA). Amauri Grupa ostat će većinski vlasnik Ballon d’Ora te će i dalje nadzirati glasanje, a bit će dodane i dvije kategorije – za najboljeg trenera i trenericu godine. Svečana dodjela ove prestižne nagrade održana je u Parizu, no iz Amauri Grupe danas su najavili da postoji mogućnost da se ubuduće organizira i u drugim europskim metropolama. “To je susret dva najbolja brenda u nogometu. S jedne strane Ballon d’Or, a s druge UEFA, koja ima najbolje natjecanje na svijetu. Tako da je bilo logično napraviti nešto zajedno. Svi igrači sanjaju o osvajanju UEFA-inog natjecanja i Zlatne lopte”, rekao je prvi čovjek UEFA-e Aleksandar Čeferin.
Ugovor također znači da će UEFA ukinuti nagradu za igrača godine dodijeljenu u kolovozu, ali će dodijeliti nagrade za igrača sezone za svako svoje klupsko natjecanje. Posljednji Ballon d’Or dodijeljen je u ponedjeljak i osmi je put pripao Argentincu Lionelu Messiju, dok ju je u ženskoj konkurenciji prvi put osvojila Aitana Bonmati. Magazin France Football osmislio je Zlatnu loptu koja je prvi put dodijeljena 1956. godine.
bljesak.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Zbog nedostatka radnika brojni primorani smanjiti obim proizvodnje

U Federaciji BiH, prema nekim procjenama, u deficitarnim branšama nedostaje oko 20.000 radnika, u Republici Srpskoj oko 10.000 radnika, zbog čega je povećana potreba za uvozom radne snage. Procjene kažu da Bosni i Hercegovini trenutno nedostaje oko 30 tisuća radnika različitih zanimanja. Poslodavci potrebu za radnom snagu sve više nadomještaju […]

Pretplatite se