Sve je spremno za Advent u Zagrebu: Hoće li i ove godine biti najljepši u Europi?

admin
0 0
Read Time:3 Minute, 21 Second
Manifestacija Advent Zagreb od 2. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024. ponudit će najbogatiji program do sada s više od sto koncerata i raznih drugih događanja.

Očekuje i dobra turistička posjećenost iz Hrvatske i svijeta, rečeno je u petak na konferenciji za medije, prenosi Hina.

Osmislili smo program s puno više partnera nego ranije. Sve više ljudi uključeno je u organizaciju, oko 2 500, u čemu veliku podršku i suradnju daje i Grad Zagreb, Zagrebački holding, ZET i druge gradske službe, kao i dizajneri, ugostitelji, hoteli, kulturne institucije i drugi sa željom da sve bude čarolija i na Advent privuče što više posjetitelja i građana, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) Martina Bienenfeld.

Ove godine bit će i tzv. zagrijavanje za Advent, tj. vrijeme za pripremu lokacija, kućica i ostalog, od 29. studenoga do 2. prosinca, kada sve službeno i počinje paljenjem prve adventske svijeća na Manduševcu i rasvjete na Zrinjevcu i po gradu.

Binenefeld je najavila uz već poznate, ‘stare’, i nekoliko novih lokacija tijekom Adventa Zagreb, posebice na Mažuranićevom (Plesnjaci, bal) i Svačićevom trgu, u Masarykovoj ulici, u Parku Ribnjak, i druge, kao i da neće biti lokacija na gornjem gradu zbog radova na obnovi, nego se programi ‘spuštaju’ u donji grad, na Trg bana Jelačića i druge lokacije.

No, na gornjem gradu u kulturnim ustanovama bit će, najavila je, vrhunski koncerti, izložbe i slično.

Ledeni park s klizalištem na Tomislavovom trgu će biti i ove godine, kao i program na Zrinjevcu, gdje je, naglasila je Bienenfeld, sve i počelo prije 12 godina, a program će biti i u Tunelu Grič, ispred i unutar HNK, dok se na Strossmayerov trg vraća Fuliranje, kao i Advent u mnoge muzeje i kazališta.

U sve se prigodnim programima i suradnjom u adventskoj utrci Advent Run uključuju i zagrebački hoteli, a zanimljivost su ove godine i specijalni punktovi za djecu i obitelji, kao i kućne ljubimce i njihove vlasnike.

Promociju i kampanju za Advent radimo po svim kanalima na 23 tržišta svijeta, u čemu surađujemo i sa Croatia i Turkish Airlinesom u zrakoplovima, kao sa Putničkim prijevozom s popustima za karte za vlak, i vjerujemo u dobar odaziva publike iz cijelog svijeta, kako je bilo i do sada, kazala e direktorica TZGZ-a.

Direktor kreativnog studija Brigade Damjan Geber naglasio je pak da će na ovom Adventu biti i nekoliko lokacija za predah i opuštanje bez konzumerizma tj kućica s hranom i pićem, a na kojima će se moći i plesati ili fotografirati uz glazbu, poput Bala na Mažurancu i drugo.

Njemu, TZGZ-u i svima drugima u organizaciji zahvalio je na predanosti i trudu zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, naglašavajući i da je Advent veliki logistički poduhvat jer traje pet tjedana tijekom kojih u gradu ima puno posla i sve treba dobro posložiti.

Za one koje to zanima, a znamo da ih ima, od najma kućica na lokacijama Adventa, za što je i natječaj bio ranije nego prijašnjih godina i po novim uvjetima, Grad će uprihoditi oko 480 tisuća eura, što je četiri puta više nego je bilo 2019. upravo zbog drugačijih natječaja, a svi ti prihodi opet idu u Advent, za ukrašavanje grada, programe i slično, kazao je Tomašević.

Otkrio je da će u novogodišnjoj noći u Zagrebu građane i turiste zabaviti grupa Let3 sa Zagrebačkom filharmonijom, te da su imali sreće što su ih ‘bukirali’ još u veljači, s obzirom da su nakon Eurosonga jako traženi za Novu godinu praktički iz cijelog svijeta.

U sklopu Adventa svake subote na zagrebačkom Cvjetnom trgu bit će i koncerti pjevača iz programa HTV.-a, a na dva koncerta će nastupiti i australski zborovi sa stotinu djece, dok će na Badnjak koncert imati osam domaćih zborova, Lado i drugi.

Pozivamo sve u Zagreb, iz Hrvatske i svijeta da dođu na Advent Zagreb, vjerujte nećete zažaliti. A iako smo imali natječaje i za lokacije u zagrebačkim kvartovima nije bilo interesa, ali ćemo to istražiti i nadam se iduće godine imati programe i po kvartovima, zaključio je Tomašević.

jabuka.tv  Foto: Advent u Zagrebu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Smije li se krumpir jesti nakon što proklija? Evo što kažu stručnjaci

Sunčeva svjetlost uzrokuje zelenu boju jer proizvodi klorofil, ali pravi problem je nakupljanje štetnih toksina. Ako na krumpiru postoje tek male zelene mrlje, one se mogu odrezati, ali ako su velike, radije ga bacite. Ako vam je krumpir ikad neko vrijeme proveo na kuhinjskoj površini ili u smočnici, znate kako se promijeni […]

Pretplatite se