Afera u Francuskoj – zbog čega se može ponoviti utakmica

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 45 Second
Lyon je na svom terenu remizirao s Auxerreom (2:2) u devetom kolu francuskog prvenstva. Oba gola za domaćine postigao je Georges Mikautadze, ali onaj prvi, koji je zabio iz penala, izazvao je ogromne kontroverze i skandal. Glavni sudac Jeremy Stinat je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, pri rezultatu 0:0, nakon kontakta Mikautadzea i braniča Auxerrea u kaznenom prostoru te momčadi pokazao na gol-aut, piše Index.hr.
Ipak, nakon što ga je VAR pozvao da pogleda situaciju, Stinat je promijenio odluku te dosudio jedanaesterac za Lyon. Na to je poludio Auxerreov trener Christophe Pelissier te pozvao igrače da napuste teren. Gostujući trener se razbjesnio jer se utakmica nastavila nakon što je sudac dosudio spomenuti gol-aut te je tek zatim otišao pogledati situaciju i pokazao na penal. Već je to ovu situaciju učinilo bizarnom, ali to je ništa za ono što je slijedilo.
Auxerreov kapetan Jubal je, nakon što je sudac pokazao na penal za Lyon, pristupio Stinatu te mu predao ispunjeni “tehnički prigovor”. To je dokument kojim se osporava sudačka odluka. Ovakav mehanizam “formalnog prosvjeda” postoji u Ligue 1, ali se ne pamti da je već korišten. No najbizarnije je da će se o njegovoj utemeljenosti raspravljati i odlučiti nakon meča i, naravno, nakon ovako dosuđenog penala. To znači i da će gol koji je Mikautadze postigao iz tog penala biti analiziran i možda poništen nakon meča.
Utakmica se nakon ovakvog prosvjeda nastavila uz čak 15 minuta sudačke nadoknade u prvom poluvremenu. Ali, najviše se iščekuje treće poluvrijeme. Pravila Francuske nogometne lige (LFP) su takva da, ako se pokaže da je Auxerreov “tehnički prigovor” utemeljen, utakmica se može ponoviti. Članak 559. LFP-a navodi: “Sudac po završetku utakmice registrira tehnički prigovor. On će se uzeti u razmatranje samo ako je donesenom pogrešnom odlukom utjecano na rezultat. Kako bi se nastavilo s postupkom, prigovor mora biti pretvoren u žalbu. Ona se pak u roku od 48 sati mora pismeno poslati LFP-u. On ga zatim prosljeđuje Sudačkoj komisiji Francuskog nogometnog saveza. To tijelo ili registrira utakmicu rezultatom kojim je okončana ili odlučuje da se utakmica mora nastaviti.”
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Dvije osobe uhićene zbog provala u kuće, vikendice i druge objekte

Na području grada Visoko u proteklom periodu nepoznate osobe izvršile su više krivičnih djela “teška krađa” i “krađa”. Kao meta počiniteljima tih djela bile su kuće, vikendice i drugi objekti, a predmet otuđenja su bile tehničke stvari, novac, odjevni predmeti, razne vrste prehrambenih artikala i drugi predmeti – priopćeno je […]

Pretplatite se