Suludi TikTok izazov s testisima: Petorica tinejdžera iz Hrvatske završila u bolnici

Domagoj
0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Naime, riječ je o rijetkom, ali hitnom stanju nastalom zbog rotiranja testisa, a što onda dovodi do prekida dotoka krvi pa ako se pravovremeno ne liječi može doći i do trajnog propadanja testisa odnosno rezultirati njegovim odstranjenja. Prema informacijama sa slavonskih portala posljedica je to navodno izazova s TikToka pod nazivom “Hit Him in the Balls Challenge” (Udari ga u testise), prenosi jutarnji list.

No, u razgovoru s doc.dr. Daliborom Divkovićem, pročelnikom Zavoda za dječju kirurgiju KBC-a Osijek, saznajemo da se ne može sa sigurnošću potvrditi takva pretpostavka jer mladići za to nisu dali potvrdu. Također je sigurno da nije bila riječ o traumi. Odnosno da torzija testisa nije nastala primjerice od udarca.

 

“Od petorice tinejdžera koji su primljeni na našoj klinici dvojica su stigla na vrijeme i problem je riješen dok su trojica i dalje na liječenju jer su prekasno potražili liječničku pomoć. Nerijetko djeca skrivaju da imaju problem poglavito kad se radi o testisima a onda dok krene liječenje prođe previše vremena”, objašnjava doc.dr. Divković. Dodaje da je kod najtežih slučajeva neizbježno uklanjanje testisa.

 

Inače, torzija testisa izaziva veliku bol, mučninu i povraćanje a potom slijedi i oteklina pa čak i povišena tjelesna temperatura.

 

“Na žalost, mobiteli koje u rukama drže po cijele dane omogućavaju da djeca dođu do raznih sadržaj koji nedvojbeno ne samo da nisu za njih već mogu biti štetna za njihovo fizičko, a poglavito psihičko zdravlje”, objašnjava doc.dr. Divković.

 

Vrisak.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Giaufret: Potpisivanje sporazuma u Berlinu je veliki korak ka Europskoj uniji

Voditelj izaslanstva Europske unije (EU) u Srbiji Emanuele Giaufret kazao je danas da je potpisivanje sporazuma na summitu Berlinskog procesa važan korak za regiju i veliki korak ka Europskoj uniji, čime se zemlje zapadnog Balkana pripremaju za članstvo. Prema njegovim riječima, EU je snažno posvećena procesu eurointegracija zapadnog Balkana te […]

Pretplatite se