Peradari upozoravaju: Odleđeno meso iz Turske se prodaje kao ‘svježe’

admin
0 0
Read Time:46 Second


Foto:Pixabay.com

Prema informacijama Udruženja peradara Federacije BiH, ovih dana je u Bosnu i Hercegovinu ušlo osam kontejnera smrznutog pilećeg filea iz Turske.
– Potaknuti ranijim praksama, opravdano smo zabrinuti da je spomenuta količina zaleđenog mesa prošla proces odleđivanja i da se, potom, našla na prodajnim mjestima gdje se prodaje kao “svježe meso”. Osim što se radi o nelojalnoj konkurenciji koja predstavlja udar na domaću proizvodnju, prvenstveno se radi o nezakonitim radnjama koje su opasne po zdravlje ljudi – navode iz Udruženja peradara FBiH.
Pozivali su nadležne inspekcije i institucije da pojačaju kontrole i zaštite zdravlje bh. građana, kao i istinske proizvođače koji zbog ovakvih praksi nestaju.

– Pozivamo i cjelokupnu javnost da, posebno tijekom prvosvibanjskih praznika kada je povećana konzumacija mesa, povede računa pri odabiru proizvođača. Pri odabiru proizvođača, educirajte se posjeduje li proizvođač farme za uzgoj, klaonicu itd. – priopćeno je iz Udruženja peradara FBiH.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Blagdan sv. Josipa radnika i Međunarodni praznik rada

Foto:Shutterstock Papa Pio XII. uveo je 1955. u crkvenu godinu blagdan sv. Josipa Radnika. Odredio je da se taj blagdan slavi 1. svibnja, na dan “koji si je svijet rada izabrao kao svoj praznik”. Taj datum izabrala je Druga internacionala 1889. u spomen na 1. svibnja 1886. kad je u […]

Pretplatite se