LIVNO: OBILJEŽENE 33 GODINE USTROJSTVA HOS-a

admin
0 0
Read Time:47 Second

Hrvatske obrambene snage (HOS) bile su među prvim organiziranim vojnim postrojbama koje su djelovale u Domovinskom ratu te su uz Hrvatsko Vijeće Obrane (HVO) i Teritorijalnu Obranu BiH (TO BiH) činile okosnicu otpora velikosrpskim snagama u Bosni i Hercegovini.

Na Borovoj glavi u Livnu jučer su svečano obilježene 33 godine od ustrojstva HOS-a, čija je bojišnica bila značajna točka za obranu naše domovine.
Na svečanosti su prisustvovale udruge proistekle iz Domovinskog rata s područja Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Ured za pitanja branitelja grada Livna te Izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske, predvođeno savjetnikom ministra Tome Medveda, gospodinom Stjepanom Sučićem, te brojni branitelji koji su branili Hrvatsko tlo.

Prva jedinica HOS-a u Bosni i Hercegovini je osnovana 1991. u Ljubuškom, te je bio u potpunosti samostalan, odnosno nisu primali naređenja od HVO-a, koji je imao podršku vlasti RH, i djelovali su poput prave državne vojske.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

BLIDINJE: 22 ŽITELJA TU ŽIVI KROZ CIJELU GODINU

Park prirode Blidinje s pravom se naziva jednim od najljepših izletišta i prirodnih destinacija u Bosni i Hercegovini i proglašeno je 1995. godine parkom prirode. Čine ga prirodne ljepote, najveće prirodno jezero u državi – Blidinjsko jezero, planinski masivi Čvrsnica i Vran, kulturno naslijeđe i baština, veliko bogatstvo flore i […]

Pretplatite se