ANTE BARIŠIĆ U TOMISLAVGRADU PREDSTAVIO ZBIRKU PJESAMA – ŽIVOT NIJE TRKA, VEĆ PUTOVANJE

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

 

U dvorani Skupštine u Tomislavgradu bilo je popunjeno svako sjedeće mjesto a mnogi su i stajali. Razlog dolaska velikog broja ljudi u ove prostorije jeste predstavljanje zbirke pjesma autora Ante Barišića.

Matica hrvatska je bila nakladnik ove zbirke pjesama a profesor Mate Kelava za Antine pjesme kaže kako pridonose očuvanju tradicije.

U pjesmama je stavljen naglasak na ljudske vrijednosti kao što su vjera, obitelj, ljubav a lektorica knjige vjeruje da će svatko pronaći pjesmu za sebe.

Autor knjige Ante Barišić prisjetio se kako je počeo pisati pjesme kazavši da počeci pisanja sežu u daleku 1983. godinu. Ipak, većina tih pjesama je izgubljena ili bačena. Pisanju se vratio par godina kasnije kada je u Osijeku upoznao svoju sadašnju suprugu Juliju.

Uz suprugu, djecu, brata i sestre, Ante je knjigu posvetio suborcima i ratnicima u Domovinskom ratu, a najveću posvetu Svevišnjem Gospodinu koji mu je dao talente da može “svoje osjećaje i razmišljanja izreći kroz pjesme“.

Također, svojim glazbenim izvedbama promociju zbirke pjesama uveličale su članice pjevačkoga ansambla Matice hrvatske Tomislavgrad te guslar Ilija Sliško.

U knjizi je obrađeno nekoliko tematika a više o svakoj nam je govorio i sam autor. Više u prilogu:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Pomiče se prag: U ovoj godini žene u BiH mogu u mirovinu s 58 i pol, a muškarci sa 63 i pol godine

Uvjeti za ostvarenje iznimne prijevremene starosne mirovine u ovom bh. entitetu različiti su za žene i muškarce. Ulaskom u ovu godinu nastupila su i nova pravila za osiguranike, buduće umirovljenike. Naime, pomiče se starosna dob potrebna za ostvarivanje mirovine. Kako su proteklih dana naveli iz Zavoda za mirovinsko i invalidsko […]

Pretplatite se