Federalna inspekcija kreće s pojačanim nadzorima

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second
U okviru aktivnosti na suzbijanju nezakonitih djelatnosti, Federalna uprava za inspekcijske poslove će u ponedjeljak, 9. listopada započeti drugi ciklus pojačanih inspekcijskih nadzora u Federaciji BiH.

Nadzore provode mješoviti timovi Federalne uprave za inspekcijske poslove u suradnji s županijskim inspekcijskim organima, u skladu s “Programom pojačanih inspekcijskih nadzora na području svih županija u Federaciji Bosne i Hercegovine” za period listopad – prosinac 2023. godine”.

Kao i ranije, predmet inspekcijskih kontrola će, između ostalog, biti prometovanje roba i usluga, vođenje poslovnih knjiga, prometovanje drvnih sortimenata, promet građevinskog materijala, izdavanje fiskalnih računa, korištenje novčanih poticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju, obavljanje farmaceutske djelatnosti, te nadzore u drugim oblastima iz nadležnosti 11 federalnih inspektorata.

Osim toga, Federalni tržišni inspektorat će se posebno fokusirati na kontrolu cijena u skladu s novom Odlukom o propisivanju mjera neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marži za pojedine osnovne životne namirnice i druge proizvode, čija primjena počinje 12. listopada 2023. godine, te poštivanja propisa u oblasti unutarnje trgovine i prava potrošača, izjavio je direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović.

Pojačani nadzori će trajati do 22. prosinca ove godine.

Iz Federalne uprave za inspekcijske poslove apeliraju na gospodarske subjekte da usklade svoje poslovanje s pozitivnim propisima kako ne bi bili predmet sankcioniranja.

Molimo građane da uočene nepravilnosti u radu gospodarskih subjekata prijave putem: kontakt forme “Prijavi nepravilnost” na web stranici FUZIP, telefona za prijave: 033 /22 66 44 (otvoren 24 sata), e-maila: info@fuzip.gov.ba te poštom, na adresu Fehima ef. Čurčića br. 6. Sarajevo, priopćeno je iz FUZIP-a.

jabuka.tv  Foto: Freepik

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Toplinski val u listopadu: Dio Europe čekaju paklene vrućine

Francuska, Španjolska, Austrija i Poljska imaju rekordne temperature za ovo doba godine, piše Severe Weather te dodaje kako još jedan toplinski val stiže zapadnoj Europi ovaj vikend. Navodi kako će Španjolska, Portugal, Francuska, zemlje Beneluksa, Irska i Velika Britanija imati visoke temperature ovog vikenda. Rujan 2023. bio je najtopliji u […]

Pretplatite se