84. SJEDNICA VLADE HBŽ

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Održana je 84. sjednica Vlade HBŽ. Na dnevnom redu se našlo 21. točka uključujući i tekuća pitanja.

Na prijedlog Županijskog ministarstva financija, Vlada Hercegbosanske županije prihvatila je  Izvješće o izvršenju Proračuna Hercegbosanske županije za razdoblje od 01. siječnja do 30. rujna 2023. godine.

Ukupno ostvareni prihodi i primitci Proračuna Hercegbosanske županije u tom razdoblju iznosili su 80.606.134,00 KM, a izvršeni su sa 70,83% u odnosu na plan Proračuna za 2023. godinu.

Razmatrajući prijedlog i mišljenje Ministarstva gospodarstva Hercegbosanske županije, Vlada je usvojila Odluku kojom se utvrđuje da je izgradnja fotonaponske solarne elektrane u općini Tomislavgrad, lokalitet Seline, ukupne snage 100MW u interesu Hercegbosanske županije.

Vlada je usvojila Odluku kojom se Ministarstvu gospodarstva Hercegbosanske županije odobrava implementacija projekta „Poboljšanje položaja žena na tržištu rada perifernih industrijskih regija“-WIN, koji će biti sufinanciran od strane Europske unije. Radi se o projektu kojega je Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije tijekom 2023. godine, u suradnji s partnerima iz inozemstva, prijavilo na fond Europske unije te je projekt odobren za sufinanciranje.

Od ukupne vrijednosti projekta koja iznosi 221.595 KM, 20% sufinancira Vlada HBŽ a 80% Europska unija. Ovim projektom će se pokrenuti inicijative koje imaju za cilj poboljšanje situacije u branši poduzetništva s naglaskom na žene.

Na sjednici Vlada je utvrdila nacrt Zakona o policijskim službenicima Hercegbosanske županije koji je proslijeđen Skupštini Hercegbosanske županije u daljnju proceduru donošenja.

Vlada je također razmatrala te utvrdila prijedlog Odluke o Izmjeni i dopuni Financijskog plana Zavoda za upošljavanje Hercegbosanske županije za 2023. godinu kao i prijedlog Odluke o njegovom izvršavanju te ih također poslala u Skupštinu Hercegbosanske županije u daljnju proceduru donošenja i usvajanja. Više u prilogu:

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Pokrenut postupak protiv vatrogasca koji je bakljom gađao navijače Zrinjskog

Pokrenut je postupak protiv vatrogasca koji je bakljom gađao navijače Zrinjskog, potvrdio je zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar Petar Jurić. Od svojih nadležnih sam dobio zahtjev za očitovanje i poduzimanje aktivnosti. Postupak je pokrenut, sada idemo u sve početne radnje koje idu po poroceduri, utvrđivanje činjenica i odgovornosti, rekao je […]

Pretplatite se