Vlada HBŽ-a: Za kulturu 200 tisuća KM

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 51 Second

Na današnjoj sjednici Vlada Hercegbosanske županije je, nakon razmatranja Prijedloga, usvojila Odluku i dala suglasnost na Smjernice ekonomske i fiskalne politike Hercegbosanske županije za razdoblje 2024.-2026. godine. Ovaj dokument predstavlja preliminarni nacrt proračuna za narednu fiskalnu godinu te projekcije prihoda i rashoda proračuna Hercegbosanske županije za iduće dvije godine, s tim da će iste zbog inflatornih djelovanja te internih i eksternih makroekonomskih parametara biti predmetom revidiranja u narednom razdoblju. Procjenjuje se da će Hercegbosanska županija u 2024. godini imati na raspolaganju 114,88 mil. KM, što je povećanje za 0,94% u odnosu na plan Proračuna u tekućoj 2023. godini. Također se procjenjuje da će prihodi županije porasti na 119,65 KM u 2025. godini i na 126,47 KM u 2026. godini.
Vlada je razmatrala Izvješće o radu Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije za 2022. godinu te donijela Zaključak kojim se isto prihvaća i upućuje u skupštinsku proceduru. U Izvješću se navodi da je Zavod, unatoč problemima s kojima se susretao u radu tijekom prethodne godine, pozitivno poslovao postigavši ukupan prihod od 36.370.023,37 KM i rashod od 33.649.956,56 KM pa je ostvaren višak prihoda nad rashodima u iznosu od 2.720.066,81 KM, što u danim okolnostima predstavlja dobar rezultat i mjerodavan pokazatelj za buduće planiranje poslovanja i rada Zavoda.

U svezi Sporazuma o reguliranju međusobnih prava i obveza za izvođenja obuke i polaganja ispita u oblasti vatrogastva, kojega su sklopile Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko -neretvanske županije i Uprava civilne zaštite Hercegbosanske županije, Vlada je donijela Odluku o odobravanju financijskih sredstava za izvođenje obuke i polaganje stručnih ispita za školovanje 10 vatrogasca u ukupnom iznosu od 5.850,00 KM. S obzirom na nedovoljan broj školovanih vatrogasaca u Hercegbosanskoj županiji Uprava civilne zaštite HBŽ-a pokrenula je jednogodišnju edukaciju i licenciranje vatrogasaca u suradnji s Upravom za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko Neretvanske županije. Također imajući u vidu veliku površinu Hercegbosanske županije i veliki broj požara u posljednjih nekoliko godina iskazala se potreba za licenciranjem vatrogasaca kojih je jako malo, tako da će kroz par narednih godina Uprava civilne zaštite Hercegbosanske županije, u okvirima svojih nadležnosti, pokrenuti proces obuke vatrogasaca u svim općinama Hercegbosanske županije.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Hrvatska je u finalu Lige nacija!

Dalićevi igrači odigrali su utakmicu za pamćenje i u produžecima srušili Nizozemsku sa 4:2 Sport / Nogomet | 14. 06. 2023. u 23:20 Bljesak.info / H Hrvatski nogometaši igrat će u nedjeljnom finalu Lige nacija nakon što su u Rotterdamu, u polufinalu i poslije produžetaka, svladali domaćina završnog turnira Nizozemsku […]

Pretplatite se