Predsjednik Milanović primio izaslanstvo Kluba Sinjana Zagreb

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas predstavnike Kluba Sinjana Zagreb povodom obilježavanja 70. obljetnice osnutka ove udruge koja okuplja građane Zagreba i Zagrebačke županije koji dolaze ili su podrijetlom iz Cetinske krajine.

Povodom obljetnice osnutka Klub Sinjana, između ostalih aktivnosti, planira i objaviti monografiju „Korijeni koji traju“ o ljudima i događajima iz povijesti organiziranja i djelovanja Sinjana i žitelja Cetinske krajine u Zagrebu. Počeci Kluba Sinjana vezuju se uz Klub studenata Općine Sinj koji je osnovan 1954. u Zagrebu kao udruženje studenata s područja Sinja i Cetinskog kraja, a među osnivačima Kluba bili su tadašnji studenti kiparstva Stipe Sikirica i Ante Župić, dok su dužnost predsjednika obnašali Marko Veselica, Frano Poljak i Stipe Milanović. S vremenom je Klub prerastao isključivo studentske okvire i počeo okupljati pojedince iz svih segmenata društva. Od 1991. godine Klub Sinjana djeluje kao udruga građana s ciljem očuvanja i promidžbe kulturnih, tradicijskih i drugih vrijednosti Sinja i Cetinskog kraja.

Osim predsjednika Kluba Sinjana Jakova Žižića na sastanku su bili i potpredsjednik Kluba Luka Vučemilo, članovi Upravnog odbora Krešimir Domazet, Goran Filipović Grčić i Katarina Kokot Živalj te članica Nadzornog odbora Dora Prolić.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Hrvatska pošta Mostar svečano je otvorila novoizgrađeno Glavno poštansko-logističko središte (GPLS)

Mostar, 26. lipnja 2024. – Danas je u Mostaru svečano otvoreno novoizgrađeno Glavno poštansko-logističko središte (GPLS), što predstavlja kapitalnu investiciju za Hrvatsku poštu Mostar i važan korak za budući razvoj logističkih kapaciteta u Bosni i Hercegovini. Ceremoniji su prisustvovali brojni uglednici, uključujući predstavnike lokalne zajednice, poslovne partnere i medije. Izgradnja […]

Pretplatite se