Kada će građanima u FBiH biti isplaćena pomoć od 300 i 600 KM?

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second
Javni poziv za domaćinstava za podjelu EU pomoći kao podrške BiH u prevladavanju energetske krize zatvoren je u petak, a ono što sve zanima je kada se može očekivati pomoć.

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić pojasnio je proceduru nakon podnesenih prijava te kad se mogu očekivati isplate.

Općine će u aplikaciju unositi zaostale prijave, nakon čega se steći uvid u podatke koliko prijava je ukupno podneseno na javni poziv, a nakon zatvaranja aplikacije slijedi uparivanje podataka iz prijava s podacima iz Porezne uprave.

Poslije toga imat ćemo privremeni popis kojem će građani moći pristupiti preko aplikacije i provjeriti status svoje prijave.

U tom periodu će domaćinstvima koja se ne budu nalazila na popisu uspješnih prijava, biti ostavljena mogućnost podnošenja prigovora kako bi se izvršile dodatne provjere prije formiranja konačnog popisa, pojasnio je ministar.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Bh. radnici: Minimalna plaća mora biti 1000 KM, sada je manja od 600 KM

Ako je suditi prema reakcijama poslodavaca na zahtjeve za povećanje minimalnih plaća, u BiH granica ne postoji – u oba se entiteta gospodarstvenici žale da će gospodarstvo propasti ako minimalne radničke plaće dosegnu 1000 KM. Minimalna plaća morala bi biti 1000 KM već godinama, poručuju radnici i predstavnici Sindikata. Predstavnici […]

Pretplatite se