Duvnjaci uplatili za podizanje prvih 100 križeva na Groblju mira

admin
0 0
Read Time:50 Second

U Drugom svjetskom ratu i poraću stradalo je više od dvije tisuće Duvnjaka čiji zemni ostaci nikada nisu pronađeni niti primjereno pokopani.

Na Groblju mira na Bilima podižu se križevi za sve njih. Svaki križ predstavlja jednu osobu na kojima će pisati njihovo ime i prezime, ime oca, godina rođenja i stradanja (nestanka).

Zaključno s današnjim danom, od prve uplate (2. studenog) uplaćena su sredstva za podizanje prvih 100 križeva stradalih predaka. Sredstva se uplaćuju na račun koji je otvorila Općina Tomislavgrad a ona će potom biti prebačena na račun udruge Mir International iz Mostara koja je pokrenula i vodi cijeli projekt izgradnje Groblja mira. Naglasimo i kako ovome popisu treba dodati još osam uplata, onih Duvnjaka koji su izravno uplatili na račun spomenute udruge za svoje stradale i čiji su križevi već podignuti.

Klikom na ovu poveznicu Općine Tomislavgrad (na dnu teksta) možete pronaći popis žrtava i broj uplata koje se svakodnevno ažuriraju:

Za sva pitanja možete se obratiti u Općini Tomislavgrad (ured br. 43).

Tomislavcity

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Posao u državnoj službi više nije atraktivan kao nekada

Zapošljavanje u institucijama lokalne uprave na području Unsko-sanske županije više nije tako privlačno kao nekada, pa tako općina Sanski Most muku muči sa popunjavanjem pozicija u stručnim službama. Potvrdio je to Faris Hasanbegović, načelnik ove općine, istaknuvši kako imaju problem što veliki broj radnika odlazi u mirovinu, a nema ih […]

Pretplatite se