Za onaj poznati okus putar kiflica ne morate do pekarnice, jer u svega nekoliko koraka još bolje možete napraviti u svom domu. Savršene su za druženja s obitelji i prijateljima, a priprema je doista brza i jednostavna.
Putar kiflice – sastojci:
650 g glatkog brašna
250 ml mlijeka
100 g maslaca
100 g šećera
Pola kockice svježeg kvasca ili jedan paket suhog kvasca
1 jaje
50 ml mlake vode
1 žličica soli
Za premaz:
2 žlice gladnog mlijeka
1 žumanjak
Putar kiflice – priprema:
1. Otopiti maslac u toplom mlijeku, a kvasac staviti u toplu vodu.
2. Odmah pomiješati brašno, šećer, sol, jaje, vodu s kvascem i mlijeko s maslacem.
3. Mutiti mikserom dok se sastojci se sjedine, odnosno dok ne dobijete glatko tijesto.
4. Pokrijte krpom i ostavite sa strane najmanje sat vremena kako bi se udvostručilo.
5. Premijesiti i podijeliti tijesto na 14 loptica. Razvući svaku lopticu na krug veličine 15 cm pa ih zarolati – poput sarme, s krajevima unutra. Odozgo zasjeći nožem.
6. Složiti u pleh obložen papirom za pečenje, a pećnicu zagrijati na 220 stupnjeva.
7. Premazati mješavinom mlijeka i žumanjka pa peći oko 15 minuta.
Ove su kiflice veliki hit na profilu blogerice Biljane Samardžić, a pratitelji na njezinom profilu na Instagramu napominju da je ovo recept koji se jednostavno mora probati te da se žute poput dukata.
Večernji.ba