Javni poziv za mjeru potpore ulaganjima u primarnu poljoprivrednu proizvodnju

admin
0 0
Read Time:2 Minute, 30 Second

U sklopu projekta EU4AGRI, koji financira Europska unija, 15. prosinca objavljen je novi javni poziv za mjere potpore ulaganjima u primarnu poljoprivrednu proizvodnju. Javni poziv je vrijedan 2 milijuna KM, a sredstva potpore po prijavi mogu iznositi od 40.000 KM do najviše 150.000 KM (bez PDV-a). Prihvatljiva ulaganja uključuju kupnju traktora, strojeva i drugih poljoprivrednih strojeva za poljoprivrednike u BiH.

Za svaki projekt prijavitelj mora osigurati vlastito sufinanciranje u iznosu od minimalno 35% ukupnog iznosa prihvatljivih troškova predložene investicije. Maksimalni iznos bespovratnih sredstava kroz mjeru potpore je 65% ukupnog iznosa prihvatljivih troškova predloženog ulaganja za sve sektore.

Prihvatljivi podnositelji zahtjeva za bespovratna sredstva u okviru mjere potpore mogu biti obrti/samostalni poduzetnici, zadruge i poduzeća.

Tko se može prijaviti na ovaj Javni poziv?

Ovim javnim pozivom Europska unija će podržati poljoprivredna gospodarstva koja pridonose stabilizaciji/jačanju konkurentnosti proizvodnje i povećanju razine produktivnosti primarne poljoprivredne proizvodnje modernizacijom i uvođenjem novih tehnologija i inovacija, poboljšanjem kvalitete proizvoda, higijene i sigurnosti hrane, te povećanjem produktivnosti primarne poljoprivredne proizvodnje. promicanje dobrih poslovnih običaja i održivog razvoja kroz poboljšanja upravljanja prirodnim resursima, zaštite okoliša, zaštite radnika i sigurnosti hrane te pridonijeti ublažavanju posljedica pandemije COVID-19.

Za potporu ulaganjima u primarnu poljoprivrednu proizvodnju prihvatljivi su svi projekti koji se odnose isključivo na poljoprivredne sektore, kao što su: proizvodnja mlijeka, mesa, uzgoj žitarica i uljarica, uzgoj voća – uključujući vinogradarstvo i masline, uzgoj povrća, proizvodnja sadnog materijala. (voćne sadnice, sjemenski krumpir), proizvodnja jaja, uzgoj začinskog i ljekovitog bilja.

Kako se prijaviti? 

Korak 1: Pročitajte dokument Upute za prijavitelje koji sadrži sve informacije o kriterijima javnog poziva, načinu ispunjavanja i predaje prijava.

Korak 2: Preuzmite popratne dokumente za prijavu na javni poziv

Dodatak 1 Obrazac prijedloga projekta
Dodatak 2 Proračun projekta
Dodatak 3 Pismo namjere o sufinanciranju
Dodatak 4 Globalna načela UN-a
Dodatak 5 Izjava o povezanim stranama

Prijave na ovaj javni poziv podnose se od 10. siječnja 2024. godine. godine, a rok za podnošenje prijava je 20.02. 2024. godine do 15 sati. Prijave podnesene nakon roka neće se razmatrati.

Prijave se podnose isključivo putem elektroničkog sustava za dostavu prijava https://javnipoziv.undp.ba/  kojeg osigurava EU4AGRI projekt. Slanje prijava u bilo kojem drugom formatu (e-mail, pošta, faks, itd.) nije prihvatljivo i prijave poslane na ovaj način neće se razmatrati.  Dodatna pitanja u vezi s ovim pozivom možete postaviti putem online platforme https://javnipoziv.undp.ba/   u razdoblje od 10.01.2024. godine do 10.02.2024. godine.

Osim toga, u narednom razdoblju bit će organizirana online informativna sesija putem Facebook stranice EU4AGRI. Informacija o točnom datumu održavanja bit će objavljena na web stranici. Više informacija o ovom Javnom pozivu možete pronaći na službenoj web stranici projekta www.eu4agri.ba, kao i na Facebook stranici projekta EU4AGRI.

EU4AGRI je četverogodišnji (2020.-2024.) projekt Europske unije vrijedan 20,25 milijuna eura čiji je cilj modernizacija poljoprivrednog i prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini. Projekt provode i sufinanciraju Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).

Vlada HBŽ

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Evo kako će Mostar subvencionirati mlade obitelji

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić najavio je kako će u gradskom proračunu za 2024. biti uvrštene dvije nove pozicije kako bi se potaknuo ostanak mladih obitelji u Mostaru. Kako je Kordić naveo na svom Facebook profilu, Kolegij gradonačelnika uputit će prema Gradskom vijeću prijedlog da se u proračunu osigura 300.000 maraka […]

Pretplatite se