Znate li kako pravilno očistiti peglu? Bez muke i oštećenja!

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Peglu ne treba zanemarivati kada je riječ o čišćenju, a evo kako ćete to obaviti bez muke.

Obično možete čistiti glačalo jednom ili dvaput godišnje, pod uvjetom da slijedite preporuke proizvođača. Kada vaše glačalo više ne klizi glatko, ili vidite talog na podnici za glačanje, morat ćete naučiti i kako očistiti dno glačala.

Sintetičke tkanine, ljepila i škrob mogu se zalijepiti za podlogu za glačanje, a toplina ih zapeče u ostatke koje je teško ukloniti. Ako vaše glačalo ne ispušta paru kako bi trebalo ili ostavlja zahrđale mrlje na vašoj odjeći, otvori za paru su možda začepljeni. To znači da morate naučiti kako očistiti peglu iznutra, piše Good Housekeeping. 

Evo što vam je potrebno za čišćenje pegle octom:

  • čačkalica
  • stara četkica za zube
  • destilirani bijeli ocat
  • destilirana voda
  • upijajuća krpa ili ručnik

Započnite s hladnim glačalom isključenim iz struje na ručniku. Pomiješajte pola šalice destiliranog bijelog octa i pola šalice destilirane vode i ulijte u glačalo. Provjerite ima li u otvorima za paru bijelih ostataka ili drugih nakupina i očistite ih čačkalicom ili četkicom za zube umočenom u ocat.

Uključite glačalo, postavite ga na paru i pričekajte oko pet minuta. Pritisnite gumb za paru i držite ga 30 sekundi ili dok para ne ispuše. Ponovite ovaj posljednji postupak pet puta. Isključite peglu iz struje i pustite da se ohladi. Ispustite preostalu vodu i ocat.

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Smanjuje se dominacija ekrana u vozilima

Proizvođači automobila u Europi potiču se da prestanu koristiti zaslone osjetljive na dodir za osnovne funkcije poput pokazivača smjera i brisača zbog negativnog utjecaja na sigurnost vožnje. Kako javlja Times, Europski program za ocjenu novih automobila (Euro NCAP) u siječnju 2026. treba uvesti nova pravila koja zahtijevaju da vozila koja […]

Pretplatite se