Read Time:1 Minute, 10 Second
Osmišljena 1896. za dobrotvorni bal u hotelu Waldorf-Astoria u New Yorku, jedna od napopularnijih salata na svijetu, prema originalnom receptu radi se od samo tri sastojka: jabuka, celera i majoneze.
Salata je, naravno, kroz više od jednog stoljeća, dobila brojne varijacije i nadopune, a u nastavku imate recept za waldorfsku salatu koji nije originalan, ali ćete ovih dana cijeniti ovakvu – light verziju. Umjesto od same majoneze, dressing za ovu salatu radi se od majoneze pomiješane s jogurtom ili grčkim jogurtom pa će biti lakši i svježiji od originalnoga.
Ova je verzija recepta obogaćena preprženim orasima, grožđem i limunovim sokom koji će također osvježiti tešku i gustu majonezu, piše Punkufer.
Waldorfska salata oduvijek se poslužuje na podlozi od puterice, ali možete je probati zamijeniti mladim špinatom ili rikolom. Waldorfska salata sjajno će ići uz mesno pečenje i bijelo vino.
Sastojci za waldorfsku salatu:
2 žlice majoneze
2 žlice jogurta (običnog tekućeg ili grčkog)
1 žlica soka od limuna
1 šalica boba crvenog grožđa, prepolovljenih
1 šalica jabuka, bez srčike i nasjeckanih na kockice
1 šalica celera, narezanog
1/4 šalice peršina, nasjeckanog na sitno
sol
svježe mljeveni crni papar
1 šalica oraha, preprženih
zelena salata puterica, za posluživanje
Priprema waldorfske salate:
U velikoj zdjeli pomiješajte majonezu, jogurt i limunov sok.
Dodajte grožđe, jabuku, celer i peršin i promiješajte, posolite i popaprite. Pospite orasima i poslužite kao preljev za salatu putericu.
bljesak.info