FBiH: Ništa od novog Zakona o djelatnosti psihologa

admin
0 0
Read Time:47 Second
U četvrtak je prekinuta sjednica Doma naroda Federalnog parlamenta nakon što je, na prijedlog Vlade Federacije BiH, povučen Nacrt zakona o djelatnosti psihologa.

Tijekom rasprave je rečeno da je zbog nepostojanja zakonskog okvira za djelovanje psihologa društvo suočeno s ozbiljnim i dugoročno štetnim posljedicama.

Neke od njih su „korištenje psiholoških mjernih instrumenata od nestručnih osoba, upitna pouzdanost i valjanost korištenog psihološkog instrumentarija, zloupotreba psiholoških instrumenata i narušavanje autorskih prava te neregulirani pripravnički staž, zapošljavanje i organizacija posla psihologa“.

Upravo su to stvari koje ovaj nacrt nastojao promijeniti, ali je ipak povučen iz procedure.

Izaslanicima je ostalo da se izjasne o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vraćanju, dodjeli i prodaji stanova, zatim Strategiji poljoprivrede i ruralnog razvoja Federacije Bosne i Hercegovine za razdoblje 2021. – 2027. godina, te zaduženjima za Drugi projekt podrške zapošljavanja i projekt Gradski prijevoz u Sarajevu – B.

O datumu nastavka 8. sjednice Doma naroda javnost će biti naknadno obaviještena.

jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

POLITIČKI SAT - IVAN BUNTIĆ, načelnik općine Tomislavgrad

U ovotjednom izdanju političke emisije “POLITIČKI SAT” gost emisije je načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić. Cijelu emisiju pogledajte u prilogu:

Pretplatite se