Na tržištu BiH nalazi se flaširana voda puna bakterija!

PROTV
0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

Prije više od deset dana Zavod za javno zdravstvo FBiH priopćio je zabrinjavajuću informaciju – sedam od 70 flaširanih voda u FBiH sadrži bakterije koje ne smiju biti prisutne.

Sljedeća informacija je upalila dodatne alarme, rekli su kako je nadzor vršen na vodama koje su uzete iz maloprodajnih objekata na području FBiH.

Nakon toga se Zavod više nije oglašavao, a zabrinutim građanima je ostalo mnoštvo upitnika iznad glave – zašto nisu rekli o kojim je vodama riječ, da li se i dalje nalaze na policama u trgovinama, pa ako se i ne nalaze, što je s ugostiteljskim objektima koji već imaju zalihe baš te vode? Hoće li će reakcija uslijediti tek ako dođe do masovnijeg trovanja vodom i tko će onda za to odgovarati?

Osim toga, iz Zavoda tvrde da oko 31 posto ispitane vode nije prošlo proceduru verifikacije Agencije za sigurnost hrane BiH, a oko 50 posto flaširane vode uvezeno je u BiH.

Kako bi javnost bila ispravno informirana te kako bi se kod građana uklonili strah i zablude, Avaz je poslao upit Zavodu za javno zdravstvo FBiH. Na pitanje kod kojih proizvođača je pronađena bakterija i nalaze li se te flaširane vode i dalje na policama trgovina, do zaključenja ovog teksta nije stigao odgovor.

Također, spomenuti portal ovratio se i Agenciji za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, iz koje su rekli kako je nadzor proveo Zavod za javno zdravstvo FBiH.

Agencija nije upoznata s informacijom o kojim je vodama riječ.

– Agencija za sigurnost hrane BiH nije bila uključena u navedene aktivnosti niti raspolaže traženim informacijama – naveli su u odgovoru za „Avaz“.

Iz Federalne uprave za inspekcijske poslove, iz koje su kazali kako će “Avazu” danas poslati odgovor, nakon što prikupe sve potrebne informacije u vezi s ovom temom.

Ipak, i oni naglašavaju, najrelevantnija adresa je Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine koji je vršio nadzor i raspolaže potpunim informacijama.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Poznat sudac utakmice Hrvatska - Belgija

Susret 3. kola F skupine Svjetskog prvenstva u Katru između Hrvatske i Belgije sudit će Englez Anthony Taylor (44). Pomagat će mu sunarodnjaci Gary Beswick i Adam Nunn, a četvrti sudac bit će Rumunj Ištvan Kovač. Nijemac Marco Fritz bit će Video assistant referee, Poljak Tomasz Kwiatkovski je asistent VAR-a, […]

Pretplatite se