Rukometaši Hrvatske pobijedili Austriju u debiju Sigurdssona

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Hrvatska rukometna reprezentacija napravila je veliki korak ka plasmanu na Olimpijske igre svladavši u susretu 1. kola kvalifikacijskog turnira u Hannoveru Austriju s 35-29 (16-16).

Ivan Martinović s devet i Zvonimir Srna sa šest golova bili su najefikasniji kod Hrvatske, dok je Mikola Bilik postigao osam pogodaka za Austriju.

Hrvatska je usporeno krenula u dvoboj protiv Austrije, s nizom tehničkih pogrešaka u napadu koje su Austrijanci znali koristiti te u 9. minuti povesti s 5-1. No, ubrzo su se igrači Dagura Sigurdssona konsolidirali, igra u napadu je postala tečnija i uhvaćen je rezultatski priključak. Sredinom prvog poluvremena zbog nešto grubljeg starta u obrani crveni karton je dobio naš specijalist za igru u obrani Jakov Gojun, ali Austrija to nije znala iskoristiti na najbolji način.

Do kraja prvog poluvremena igralo se praktički gol za gol, ali Hrvatska ni u jednom trenutku nije vodila.

Nastavak je donio potpuno drugačiju sliku, iako je Austrija zabila prvi gol, Hrvatska je uzvratila s četiri pogotka, povela s 20-17 i preuzela kontrolu rezultata. Sredinom drugog dijela Hrvatska je prvi put stigla i do četiri gola razlike (25-21), a onda je Sigurdsson pokazao i kako ima sjajan “nos”, promijenio je vratara, iako je i Mandić do tog trenutka bio odličan, a novi vratar Kuzmanović “skinuo” je tri “zicera” Austrijancima pa je prednost Hrvatske i dalje rasla.

Briljirao je u napadu Martinović koji je sedam od svojih ukupno devet golova postigao upravo u drugom poluvremenu.

Hrvatska će u subotu igrati protiv Njemačke (14.30 sati), a u nedjelju protiv Alžira (16.45 sati).

Tomislavcity

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Kako očistiti bijele tenisice?

Prije nego što počnete, prvo provjerite od čega su napravljene vaše bijele tenisice, proučite upute i prikupite zalihe. Ako se pitate postoji li način da svoje voljene bijele tenisice očistite bez jakih kemikalija, kemijske čistionice ili perilice rublja. Postoji. Naime, isprobajte ove tri jednostavne metode za ručno čišćenje predmetima koje […]

Pretplatite se