Građani FBiH na košarici od 40 proizvoda mogu uštedjeti oko 35 KM

admin
0 0
Read Time:45 Second
U prva tri tjedna akcije ”Zaključavamo cijene” koju je dogovorilo Federalno ministarstvo trgovine, Udruženje poslodavaca FBiH, udruženja potrošača i sindikata trgovačkih radnika ušteda na košarici od 40 proizvoda iznosi oko 35 KM.

Akcija je počela 15. prosinca 2023. godine. Za prva tri tjedna Protokol o načinu provedbe akcije ”Zaključavamo cijene” potpisalo je 31 trgovačko društvo koje pokriva oko 1.450 maloprodajnih objekata gdje se akcija provodi.

Isti su izabrali mogućnost zaključavanja cijena za određenih 40 prehrambenih i higijenskih proizvoda. Manjim trgovačkim subjektima omogućeno je da sudjeluju u akciji s minimalno 20 sniženih artikala.

Prema analizi prethodnih i ”zaključanih’” cijena ušteda u trgovačkim lancima je od 4 posto do 29,8 posto.

U trgovačkim društvima koji imaju veći broj proizvoda prijavljenih u ovoj akciji ušteda je u prosjeku 34,7 KM, a u trgovačkim društvima koja su prijavila manji broj proizvoda je prosječno 16,3 KM, priopćilo je Federalno ministarstvo trgovine.

jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Ukusan, sočan i mekan, a može stajati i nekoliko dana

Kad želite napraviti ukusan starinski kolač za cijelu obitelj, najbolji su jednostavni recepti. Mramorni kolač priprema se od namirnice koje vjerojatno već imate kod kuće, samo dodajte koricu limuna ili naranče i dobit ćete kolač predivnog izgleda, ali i okusa za kojim će poludjeti svi ukućani, a pogovoto mališani. Ovaj […]

Pretplatite se