Prozračno tijesto i hrskava korica kao iz francuske pekare

admin
0 0
Read Time:58 Second

Uz ovaj recept naučit ćete raditi najfinije kroasane kao iz najbolje francuske pekare.

Kroasani su idealni, kako za doručak, tako i za večernja druženja s prijateljima. Ovi kroasani jednostavno mogu pripremiti kod kuće, jer ne zahtijevaju puno pripreme ni preklapanja tijesta, ali ni puno maslaca.

Možete ih imati zamrznute za situacije kada vam dolaze nenadani gosti i uvijek možete isprobavati razna punjenja. Slatki ili slani – baza je ista.

Sastojci:

– 700 g brašna

– 1.5 vrećica suhog kvasca

– 3 dl mlijeka

– 2 jaja

– 3 žlice šećera

– žličica soli

– 125 g maslaca

– 0,5 dl ulja

Priprema:

U odgovarajuću posudu staviti brašno, sol, 2 žlice šećera, suhi kvasac razmućen s malo toplog mlijeka i šećera, jedno jaje, i jedan bjelanjak (jedan žutanjak sačuvati za premazivanje kroasana), ulje i mlijeko.

Zamijesiti tijesto i odložiti da se diže. Gotovo tijesto zamijesiti, podijeliti na osam jednakih dijelova. Nakon toga otopiti maslac kojim se premazuje tijesto. Svaki dio razvaljati posebno, premazati maslacem i posložiti jednu preko druge. Razvaljati tijesto, izrezati na osam trokuta i uvijati od šireg dijela ka užem, u obliku kroasana. Premazati ih žumanjkom. Kroasane peći 15, 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva C.

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Zima kratko "pokazala zube", već sljedeći tjedan stiže novo zatopljenje

Za vikend se prema trenutnim prognozama očekuje sunčano vrijeme uz jače minuse i mraz u jutarnjim satima dok bi tijekom dana uz više sunca bilo nešto ugodnije i temperature u plusu. Drugi tjedan siječnja proteći će u tipičnom vremenu za ovo doba godine, sa snijegom i temperaturama u minusu. Ipak i […]

Pretplatite se