OSMEROČLANA OBITELJ ŽIVI OD UZGOJA KOZA I MAGARACA

admin
0 0
Read Time:43 Second

U Grudama smo posjetili Ivicu Tomasa farmera koji sa svojom obitelji uzgaja koze i magarce. Stočarstvom, proizvodnjom mlijeka se bavi nepuna dva desetljeća.

Ivica Tomas s farme “Viraj Rafael”, otac je šestero djece i vlasnik stada od 150 koza i nekoliko magaraca.

Tomas je za našu televiziju rekao da se od ovoga može živjeti.

 

Za dobro funkcioniranje potrebna su i ulaganja. Na ovoj farmi investirali su 100 tisuća maraka u mehanizaciju. Cijela obitelj uključena je u svakodnevne poslove, tako da krize nema. Koze su živahne životinje, dodaje ovaj stočar, ali napominje da treba znati s njima.

Treba ih znati čuvati, ne treba ih puštati ispred sebe, nego ići ispred njih, biti pravi pastir pa one za vama idu, tako da vrlo je zgodno. Moj sin koji ima 14 godina sam čuva 150 koza, pojašnjava. Više u prilogu:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike objavilo javni poziv za podršku projektima udruženja osoba s invaliditetom, javnih kuhinja i sigurnih kuća u F BiH za 2024. godinu

  Federalno ministarstvo rada i socijalne politike objavilo je javni poziv za financiranje projekata udruženja osoba sa invaliditetom, javnih kuhinja i sigurnih kuća u Federaciji BiH za 2024. godinu. Sredstva za ovu podršku osigurana su iz prihoda ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću, a pravo na prijavu […]

Pretplatite se