Stanje na cestama: Magla, odroni, skliski kolnici…

Domagoj
0 0
Read Time:2 Minute, 9 Second

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama.

 

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

 

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

 

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

 

Zbog radova na M-17 Buna – Počitelj (u mjestu Ševaš Njive) promet se obustavlja u vremenu od 09:00 do 12:15 sati te od 13:15 do 15:00 sati (svakim danom osim nedjelje i blagdana). Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na alternativne pravce.

 

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, promet je obustavljen na raskrižju M-5 i M-16 u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

 

Zbog radova na vijaduktu Klopačke stijene na dionici A-1 Zenica sjever – Zenica jug, prometuje se pretjecajnim trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za promet.

 

Zbog radova u tunelu Skela na dionici M-5 Jajce – Donji Vakuf, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom, dok se u vremenu od 22:00 sata do 06:00 sati promet kroz tunel potpuno obustavlja. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug firme Metaling).

 

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG) zabrana je prometa za teretna vozila, dok osobna vozila prometuju otežano.

 

 

 

Zbog aktiviranja klizišta na dionici M-20 Foča – Goražde (u mjestu Filipovići), promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom.

 

Zbog radova na razminiranju terena, usporeno se prometuje na dionicama M-1.8 Srebrenik – Orašje (dionica Cerik – pijaca Arizona) i M-14.1 Brod – Odžak (na lokacijama Poloj i Liješće).

 

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

 

 

 

– M-5 Ripač – Dubovsko, Donji Vakuf – Turbe (Komar),

 

– M-6 Grude – Ljubuški, Ljubuški – Vitina, ulaz u Stolac,

 

– M-14.2 Šamac – Orašje (Grebnice – Bazik),

 

– M-17 Konjic – Jablanica (most Paprasko), Žepče – Zenica (Golubinja),

 

– M-18 Sarajevo – Vogošća (ulica Alipašina),

 

– R-426 Dračevo – Svitava.

 

Zbog oštećenog mosta na dionici Rudo – GP Uvac, zabranjen je promet za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

 

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

 

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja.

 

Sukladno zakonskim odredbama, do 01.04. iduće godine na cestama u BIH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Obitelj Džene Gadžun traži pravdu

Obitelj preminule Džene Gadžun danas se nalazi u Sarajevu ispred Vlade SŽ s ciljem dobijanja informacija -kada će konačno biti utvrđene okolnosti smrti njihovog djeteta. Nakon toga, kako su najavili, uputit će se ka županijskom Tužiteljstvu. “Spreman sam te goniti do Strasbourga, pa kad dokažem da si kriv i da […]

Pretplatite se