U BiH sve kompanije u veleprodaji ne moraju izdavati fiskalne račune

admin
0 0
Read Time:53 Second
Do jedinstvenog tržišta u Bosni i Hercegovini još ćemo se načekati.

Kompanije koje se bave veleprodajom u jednom dijelu države moraju izdavati fiskalne račune, u drugom dijelu ne moraju, jer zakone o fiskalizaciji donose se u svakom entitetu posebno, kao i u Distriktu Brčko.

Izgleda da se stanje popravlja. U Republici Srpskoj kompanije koje se bave veleprodajom nisu bile dužne izdavati fiskalne račune, a sada po novom Zakonu o fiskalizaciji od 2022. godine obavezni su izdavati fiskalne račune i kupiti fiskalne kase.

Firme koje se bave veleprodajom u Distriktu Brčko nisu dužne po zakonu izdavati fiskalne račune i to traje od kada se krenulo sa fiskalizacijom od 2014. godine.

Jedino kompanije u Federaciji BiH koje se bave veleprodajom od početka fiskalizacije morale su izdavati fiskalne račune i naravno nabaviti fiskalne kase i to čine i dalje.

Porezni obveznici koji obavljaju poslove veleprodaje dužna su imati instaliran fiskalni uređaj, da svaki ostvareni promet evidentiraju putem fiskalnog uređaja i da za svaku izvršenu uslugu izdaju fiskalni račun, izjavili su za Faktor iz Porezne uprave FBiH.

jabuka.tv  Foto: Freepik

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

U BiH obilje kiše, pa onda mraz: Ovo je prognoza za naredne dane

Prave zime ove sezone nismo vidjeli, a i nova destabilizacija vremena neće donijeti snijeg već obilje kiše. Ove subote bit će vrhunac južnog vjetra uz lokalno jake udare. Za vikend obilna kiša i pljuskovi s grmljavinom u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U ostatku zemlje uglavnom bez većih oborina. Od […]

Pretplatite se