Na putevima u BiH promet se odvija bez vanrednih ograničenja, na graničnim prijelazima kraća zadržavanja

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

SARAJEVO, 3. rujna  – Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se promet odvija bez vanrednih ograničenja, uz slabiju frekvenciju vozila. U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozorava se na smanjenu vidljivost, zbog magle. Vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Zbog radova na polaganju završnog sloja asfalta, svakodnevno u vremenu od 08.00 do 15.00 sati obustavlja se promet na magistralnom putu Stolac-Ljubinje (na dionici Žegulja-Ljubinje). Za vrijeme obustave promet se preusmjerava preko Berkovića i Bileće ka Trebinju.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se odvija promet magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 07.00 do 16.30 sati promet će se odvijati usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana promet će se odvijati na magistralnim putevima Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog održavanja ulične trke, danas će u vremenu od 16.00 do 20.30 sati biti obustavljen promet na magistralnom putu Laktaši-Klašnice.  Vozila će se za vrijeme trke preusmjeravati kroz grad.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

FENA/Foto:GP BIH

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

U BiH nema pojeftinjenja ni sezonskog voća i povrća, smočnice će ove zime ostati prazne

Cijene paprika, rajčica, krastavaca, cvjetače… ove su godine dosegnule svoj povijesni maksimum, pa će i police u mnogim ostavama ostati prazne Građane BiH, koji su se zbog inflacije počeli odricati čak i hrane, čeka neizvjesna jesen. Vrijeme je to kad inače troškovi obitelji enormno rastu, piše Večernji list BiH. Djeca […]

Pretplatite se