Sulude cijene goriva se vraćaju i nose nova poskupljenja?

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 46 Second

Prosječna maloprodajna cijena benzina u FBiH, u ovisnosti od benzinske crpke, iznosi oko 2.67 KM/L, dok je za dizel nešto manja, 2.65 KM/L.

Brojni naftaši su uvijek bili zanimljivi raznim pravosudnim organima. Činjenica je da smo se prije 3,4 mjeseca obradovali cijenama goriva koje su gotovo jedine pale nakon onih suludih iz prošle godine. Sulude se izgleda vraćaju.
Već drugo poskupljenje nafte i naftnih derivata, samo od srpnja. Prosječna maloprodajna cijena benzina u FBiH, u ovisnosti od benzinske crpke, iznosi oko 2.67 KM/L, dok je za dizel nešto manja, 2.65 KM/L.
To znači da su prosječne maloprodajne cijene benzina od početka ovog mjeseca veće za 3,49%, u odnosu na prethodni, dok su maloprodajne cijene dizela u odnosu na isti usporedni period veće za 6%. No, čime se sada pravdaju nova poskupljenja, ako znamo da cijene barela na svjetskom tržištu nisu rasle?

“Onda se traže drugi, još manje uvjerljivi argumenti, poput rafinerijskih cijena, poput, eventualno, privremenih poremećaja. Primjerice, rafinerije iz koje nabavljaju gorivo, ili u remontu, ili nekim drugim poteškoćama, ali svi ti argumenti su upitni”, kaže za N1 ekonomist Igor Gavran.
Građani više i ne pitaju za razloge. Čini se da su, jednostavno srasli, s frapantnim promjenama cijena na trgovačkim policama.
“Povrće je … jezivo. Za 30 do 50 KM u vrećici donesete s tržnice. To je nenormalno. Skuplje nego vani”, primjetili su neki od njih.
Kažu kako ne razmišljaju o tome što ih čeka na zimu, jer žive dan po dan.
“Ne razmišljam, vjerujte, poludila bih do sada. Mislim da nitko o tome ne razmišlja, živi se samo od danas do sutra”, kaže Sarajka.
Vrlo brzo čekaju nas nova iznenađenja. Ne pozitivna.
A kako svako poskupljenje za sobom povlači i val novih poskupljenja, već idući tjedan u BiH očekuje se da bi pojedini proizvodi mogli biti skuplji od dva do osam posto.
“Možemo očekivati da netko ovo povećanje goriva pokuša iskoristiti za povećanje cijena drugih proizvoda i usluga. Za to ne bi bilo nikakve osnove, zato što su troškovi odavno pali daleko više nego što su pale određene cijene”, dodao je Gavran za N1.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

20. Moto susret u Livnu, strast prema motorima i luda zabava

Proteklog vikenda održan je jubilarni 20. Moto susret pod organizacijom MK Vukova u Livnu. Vukovi poznati po svom djelovanju i humanitarnim radom organizirali su 20. jubilarni Moto susret u duhu opuštenosti i rocka na Krivom Viru nadomak Livna. Ovogodišnjoj motorijadi prisustvovao je velik broj bajkera iz gotovo cijele Bosne i […]

Pretplatite se