UPALJENE SVIJEĆE I POLOŽENI VIJENCI ZA TRAGIČNO STRADALIH 11 DJECE U ČITLUKU

admin
0 0
Read Time:55 Second

Tuga, nemir i strah zavladale su Čitlukom prije 73. godine kada je zaostala naprava iz II svjetskog rata eksplodirala i uzela živote 11 učenika osnovne škole u Čitluku.

Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća te svetom misom obilježena je 73.obljetnica stradanja jedanaest učenika.

Molitvu kod spomenika te svetu misu u crkvi u Čitluku predvodio je župni vikar fra Ivan Slišković, u suslavlju s don Nikšom Pavlovićem, župnim vikarom župe Gradina.

Podsjetimo, tog kobnog 7. veljače 1951. godine kod gradskog groblja Podadvor, blizu raskrižja za Žitomisliće, djeca su pronašla zaostalu bombu iz II. svjetskog rata i s njom se igrala po povratku iz škole. U jednom trenutku je bomba eksplodirala te je od posljedica eksplozije smrtno stradalo jedanaestero djece – učenika Osnovne škole Čitluk, te ih je još četvero ranjeno.

U spomen na ovaj tragični događaj, u neposrednoj blizini mjesta stradanja, na ulazu u čitlučko groblje Podadvor, podignut je spomenik s imenima stradalih, a u planu je i skoro postavljanje pametne klupe bijele boje s ciljem dodatnog oplemenjivanja ovoga prostora. Više u prilogu:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Već 10 godina mirovine sjedaju na račune, ali nekima još donose poštari. Evo koliko ih je…

Poštari i dalje poštu nose u gradovima i selima diljem Hrvatske, a Hrvatska pošta nedavno je raspisala natječaj tražeći još 44 zaposlenika. Pisma i razglednice poštari sve manje raznose, jer ih ljudi u doba virtualnih komunikacija sve manje šalju, a umjesto čestitki i brzojava, danas uglavnom donose račune i opomene, […]

Pretplatite se