SIPA vrši pretrese u više gradova u BiH

Domagoj
0 0
Read Time:42 Second
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u sklopu operativne akcije “Web”, na području Sarajeva, Tuzle, Brčkog i Lukavca započeli pretrese stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na osam lokacija.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela „Organizirani kriminal“, „Porezna utaja“ i „Podnošenje lažne porezne prijave“, „Pranje novca“, „Krivotvorenje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava“, „Neovlaštena upotreba tuđe tvrtke“, „Obmana kupaca“ i „Nedozvoljena trgovina“ propisana Krivičnim zakonom Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Pretresi se vrše po nalozima Osnovnog suda Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužiteljstva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine a u suradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova Tuzlanske županije i Policijom Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Uzimajući u obzir da su pretresi u tijeku, o konačnom ishodu javnost će biti informirana naknadno.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Što prije evakuirati civile iz Hersona

Civili bi trebali biti evakuirani iz ukrajinskog grada Hersona koji je pod kontrolom Rusije što je brže moguće jer bi ukrajinske snage mogle započeti ofenzivu u bilo kojem trenutku, rekao je dužnosnik kojeg je postavila Rusija. Ruske snage u Hersonu odbačene su 20-30 km u posljednjih nekoliko tjedana. Ukrajinske snage […]

Pretplatite se