OAZA MIRA VODENICE JURIĆ

admin
0 0
Read Time:39 Second

 

Tradicijski i stari obrt Vodenica Jurić nalazi se uz ljubunačku Riku, brzu i hladnu rječicu koja protječe kroz dolinu u kojoj su nekada postojale brojne vodenice. 2012. godine obitelj Jurić uredila je zemljište koje je bilo zapušteno i izraslo te staru vodenicu iz temelja obnovili kao i izgradili još tri objekta koji služe za odmor.

U neposrednoj blizini Vodenice 2017. godine otkriveno je arheološko nalazište Gradac gdje su do sada otkrivene značajne rimske građevine, među kojima se ističe ranokršćanska bazilika s krstionicom te se radi na istraživanju starijih građevina iz razdoblja od oko 800. godine prije Krista.

Naša ekipa posjetila je ovu “Oazu mira Vodenice Jurić” u Prozoru – Rami te porazgovarali s Anicom Jurić. Više u prilogu:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Meteorolozi najavili snijeg

Pretežno oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom očekuje se u četvrtak, 7. ožujka. Na planina se očekuje snijeg. U Bosni i Hercegovini danas će prevladavati umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne ili tijekom noći slabi lokalni pljuskovi su mogući u istočnim, sjevernim područjima Bosne i na […]

Pretplatite se