Kako jednostavno obojiti pisanice sodom bikarbonom i octom?

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

Ako ste u potrazi za nekim novim, a sasvim prirodnim načinom bojenja jaja, možda vam se svidi prijedlog koji donosimo u nastavku.

Bojenje jaja sodom bikarbonom, bojama za hranu i octom istovremeno je jednostavan i zabavan način, a posebno će se svidjeti klincima.

Sve što trebate za ovaj zabavni pothvat jesu bijela jaja i nekoliko lako dostupnih sastojaka i rekvizita, a rezultat su šarene, baš jedinstvene pisanice, piše Zadovoljna.hr.

Bojenje jaja sodom i octom – sastojci:

– bijela jaja
– boje za hranu
– soda bikarbona
– ocat

Dodatno:

– kalup za muffine
– drveni štapić (za miješanje sode, boje i vode)
kist
– posudice (za miješanje sode, boje i vode)

Bojenje jaja sodom i octom – priprema:

1. Za ovaj način ukrašavanja pisanica potrebna su bijela jaja kako bi boja došla do izražaja. Ako nemate bijela jaja, možete ih jednostavno izbijeliti kuhajući ih u jednakom omjeru vode i octa. U tom će se postupku stvoriti pjena, koju jednostavno uklonite, a jaja potom isperite u hladnoj vodi.

2. Kad imamo bijela jaja, postupak je doista jednostavan i zabavan.

3. U posudice stavite žlicu sode bikarbone, nekoliko kapi boje za hranu i žličicu vode. Trebali biste dobiti gustu smjesu nalik pasti, baš kao što je prikazano u videu.

4. Jaja stavite u kalup za muffine pa kistom pažljivo nanesite pastu. Ostavite jaja nekoliko minuta kako bi se boja primila, a zatim ih prelijte octom. Dogodit će se zabavna reakcija, odnosno jaja će se početi pjeniti i poprimit će nepravilne šare.

5. Na samome kraju isperite jaja pod mlazom hladne vode.

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Kvalitetan supstrat jamči uspješan uzgoj povrtnica i cvijeća

Za sjetvu i pikiranje povrća, cvijeća, ljekovitog i aromatičnog bilja, profesionalni proizvođači i hobisti najviše koristite njemačke supstrate Hawita koji su pokazali izuzetno dobre osobine kod najzahtjevnijih povrtnih kultura, ali i cvijeća. Početkom proljeća profesionalni proizvođači i hobisti obilaze vrtne centre u potrazi za sjemenskim kesicama omiljenih vrsta i sorti […]

Pretplatite se