Ovaj kolač je gotov za pet minuta, a kombinacija okusa je neodoljiva.
Kombinacija jabuka i oraha oduvijek je bila omiljena slasticama i kolačima. Ovaj okus najviše podsjeća na bakinu kuhinju, a kad nemate vremena za međimursku gibanicu, tradicionalnu slasticu iz Međimurja i sjeverne Hrvatske, s jabukama, sirom, orasima i makom, ili pak štrudlu s jabukama i orasima, pripremite nešto jednostavnije i brže.
Sastojci
Za biskvit:
4 jabuke
2 žlice šećera
1 žličica cimeta
200 g keksa
50 g nasjeckanih oraha
50 g tamne čokolade
Za glazuru:
200 ml mlijeka
1 žlica kukuruznog škroba
30 g bijele čokolade
1 žlica šećera
Recept za kolač s jabukama i orasima bez pečenja
– Jabuke ogulite i naribajte na krupnije ribe. Dodajte im šećer i cimet, pa sve dobro promiješajte.
– Zagrijte na laganoj vatri 10 minuta uz miješanje.
– Maknite s štednjaka, pa pomiješajte s keksima koje ste prethodno izlomili na veće komade. Dodati orahe, naribanu tamnu čokoladu, pa sve sjedinite. Smjesu prebacite u kalup.
– Za preljev pomiješajte mlijeko sa šećerom i škrobom, pa kuhajte dok se ne zgusne. Dodajte bijelu čokoladu i miješajte dok se ne otopi.
– Kada ste dobili jednoličnu smjesu ravnomjerno je prelijte preko torte. Kada se glazura ohladi kolač je spreman za posluživanje. Po želji prije posluživanja pospite ga naribanom čokoladom.
Večernji.ba