Mostarski NiP prozvao SIP: Zašto neće biti skenera na izborima u Mostaru?

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second
Predstavnici stranke Narod i Pravda (NiP) Mostar reagirali su na odluku Središnjeg izbornog povjerenstva o pilot-projektima za lokalne izbore te su ih pozvali da revidiraju odluku i na listu sudionika uvrste i Mostar.

U priopćenju za javnost NiP Mostar je pozvao SIP da promijeni svoju odluku i da u Mostaru uvede skenere i nove tehnologije na pojedina biračka mjesta, u cilju transparentnosti izbornog procesa i sprječavanja izborne krađe.

Središnje izborno povjerenstvo BiH usvojilo je na sjednici u petak odluku o primjeni pilot projekta za lokalne izbore u BiH, koji su zakazani za 6. listopad ove godine, a ona podrazumijeva uvođenje skenera i novih tehnologija na pojedina biračka mjesta, u cilju transparentnosti izbornog procesa i sprečavanja izborne krađe.

Prema toj odluci, pilot projekt, provest će se na 165 biračkih mjesta u 10 osnovnih izbornih jedinica, a lokalne zajednice koje su izabrane za primjenu novih tehnologija u izbornom procesu su: Stari Grad Sarajevo, Tešanj, Doboj, Bijeljina, Trebinje, Gradiška, Goražde, Ljubuški, Sanski Most i Zvornik.

S obzirom na to da u projekt nije uvršten Mostar, iz NiP-A ističu kako su morali reagirati.

Poražavajuće je da SIP preskače u ovome projektu Mostar, a svi smo svjedoci jedne od najvećih krađa prethodnih lokalnih izbora u Mostaru a građani našeg grada i sada trpe posljedice.

Trebamo li podsjetiti javnost da su na prošlim lokalnim izborima u Mostaru na samo nekoliko naknadno otvorenih kutija utvrdili razlike u par stotina glasova i onda se trebamo zapitati je li se u Mostaru otvara prostor za nove izborne malverzacije svjesno ili nesvjesno?, zaključili su.

jabuka.tv Foto: Arhiv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Otac Zvonko: Na nama je odgovornost da prihvatimo ono što su naši stari namrli i da to pokažemo svijetu

Bh. redatelj, producent, scenarist, kultni autor filmskih djela Ademir Kenović pročitao je ime dobitnika Večernjakova pečata za uspjeh godine. On je otac Zvonko Martić. Otac Zvonko je pokrenuo projekt obnove dragulja kulturne baštine – više od 800 godina stare starohrvatske, ranoromaničke crkvice svetog Petra na Kamenu. Ostavio neizbrisiv trag na […]

Pretplatite se