Sočnoj i mekanoj poslastici malo tko može odoljeti: Jede se topla, a sve sastojke već imate

admin
0 0
Read Time:49 Second

Izrazito mekan i sočan kolač, koji je prije nekoliko godina ‘zaludio’ Internet, još uvijek je jedan od omiljenih jeftinih kolača.

Jedna od najpopularnijih slastica na Pinterestu odlikuje se brzom i lakom pripremom, sočnošću i jeftinim sastojcima, a ključ toplog kolača je u mlijeku. Po želji kolač možete obogatiti voćem, te ga poslužiti uz sladoled i šlag!

Sastojci:

4 jaja
2 šalice šećera
1 žličica vanilin šećera
270 gr brašna
2 i ¼ žličice praška za pecivo
150 gr maslaca
200 ml mlijeka

Priprema

Izmiksajte jaja, dodajte šećer, vanilin šećer, brašno i prašak za pecivo. Sve zajedno mutite dok ne dobijete kremastu smjesu bez grudica. Ugrijte mlijeko i maslac kojeg ste prethodni isjekli na kockice, pa miješajte dok se ne otopi. Smjesu  mlijeka i maslaca prelijte na smjesu s brašnom, pa sve zajedno izmiksajte. Smjesu prelijte u pleh i ravnomjerno rasporedite. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva Celzijevih 30 do 35 minuta. Pospite šećerom u prahu i poslužite toplo!

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Zašto je bolje saditi kalemljene presadnice povrća?

Kalemljene presadnice povrća tolerantnije su na različite abiotske stresove nastale sušom, hladnoćom, visokim temperaturama, ali i bolje podnose salinitet, nedostatak ili višak biogenih elemenata. Kalemljene presadnice otpornije su na štetne organizme kao što su uzročnici fuzarijskog venuća i nematode. Posljednjih nekoliko godina sve veći broj proizvođača, a posebno hobisti, traže […]

Pretplatite se