BiH: Dio radnika u svibnju će imati čak šest neradnih dana

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second
Radnicima u FBiH će 1. i 2. svibanj biti neradni dani, dok će radnicima u RS neradni dani biti 1., 2., 3., 5., 6. i 9. svibanj.

Iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS kažu da su neradni dani u skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, povodom Međunarodnog praznika rada:

  • 1.5. 2024. i 2.5.2024. (srijeda i četvrtak) i
  • 9.5.2024. (četvrtak), kada se obilježava republički praznik, Dan pobjede nad fašizmom.

U dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, poduzeća, ustanove i druge organizacije i oni koji profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Načelnik općine odnosno gradonačelnik će odrediti koja su poduzeća, ustanove i druge organizacije sa područja jedinice lokalne samouprave dužni raditi i u dane praznika Republike i u kojem obimu, radi zadovoljenja neophodnih potreba građana.

Kako je priopćeno iz ministarstva, u dane pravoslavnog Vaskrsa, koji je po Zakonu o praznicima Republike Srpske vjerski praznik, za vjernike pravoslavne vjeroispovijesti neradni dani bit će:

  • 3.5. (pravoslavni Veliki petak),
  • 5.5. (dan Vaskrsa) i
  • 6.5.2024. (Vaskršnji ponedjeljak)

Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak s radnog mjesta u te dane, navode iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave.

jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Selak Raspudić: Razlog razlaza s Mostom nije lista za Europski parlament

Saborska zastupnica Marija Selak Raspudić izjavila je u srijedu da će u novom mandatu djelovati kao nezavisna zastupnica, a do razilaženja s Mostom nije došlo zbog liste za Europski parlament, nego “zbog različitih drugih razloga” koje nije htjela otkriti. “Do razlaza je došlo zbog različitih drugih razloga gdje nismo uspjeli […]

Pretplatite se