Obilježavanje godišnjice tragedije u ‘Ribnikaru’, oglasile se sirene, mediji prekinuli program

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 43 Second

Obilježavanje prve godišnjice tragedije u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, gdje je učenik K.K. iz vatrenog oružja ubio devetoro učenika i čuvara škole, počelo je jutros ispred te škole okupljanjem obitelji ubijenih, rođaka, prijatelja i građana.

Obilježavanje godišnjice počelo je u 8,40 sati oglašavanjem sirena.

Mediji u Srbiji su u 8,41 na jednu minutu prekinuli emitiranje programa, u znak sjećanja na ubijene u tragediji.

Roditelji su u tišini palili svijeće i ostavljali cvijeće na prostoru ispred škole, kao i građani, rođaci, prijatelji ubijene djece i drugi učenici Ribnikara, koje kiša koja pada od jučer popodne nije spriječila da odaju poštu tragično nastradalima, javlja Nova.rs.

Za građane i sve koji žele da obilježe godišnjicu tragedije omogućeno je upisivanje u knjige sjećanja tijekom cijelog dana, ispred ulaza u školu, a upisivanje poruka posvećenih nastradalima počelo je od ranog jutra.

U Ulici kralja Milutina 10, ispred Ribnikara, postavljena je prostorno-likovna instalacija s motivima plavih ptica i crvenim olovkama, kao simbolom izgubljenih mladih života.

Kako je ranije rečeno, likovna instalacija je postavljena kao simbol zajedničkog sjećanja i ostat će u javnom prostoru do početka radova na uspostavljanju Memorijalnog centra.

Na ulazu u školu postavljena je ploča sa slikama i imenima nastradalih i ispisanim datumom kada se dogodila tragedija, 3. svibnja 2023. godine.

Ispred škole su sve vrijeme stajala dvojica policajca, a Ulica kralja Milutina je zatvorena za promet.

Godišnjica ubojstva devetoro učenika i čuvara škole Ribnikara bit će obilježena na više lokacija u Beogradu, u okviru programa „Buđenje“.

Učenik K.K. je 3. svibnja prošle godine po dolasku u školu izvadio pištolj i pucao u radnika osiguranja a zatim u dvoje učenika. Nastavio je hodnikom ka učionici, gdje je s vrata pucao ka nastavnici i ostalim učenicima. Nakon svega izašao je u dvorište i pozvao policiju.

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv oca i majke dječaka koji je počinio ubojstva, Vladimira i Miljane Kecmanović i još dvije osobe iz streljane u kojoj je dječak učio pucati.

Otac K.K. je u pritvoru, dok se njegova majka brani sa slobode.

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Posavski gonič Roni iz Viteza proglašen najljepšim na svijetu

U Zagrebu je prije nekoliko dana završila svjetska izložba pasa svih pasmina. U konkurenciji juniora svjetsku titulu najljepšeg ponio je posavski gonič Roni iz Viteza vlasnika Vinka Biletića. Za ovaj uspjeh najviše je zaslužan Vinkov sin Luka, koji je Ronija pripremao za izložbu. Osim Ronija, Luka je pripremao i baraka […]

Pretplatite se