Od utorka obavezna zimska oprema

Domagoj
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Od 1. studenog do 1. travnja 2023. godine na teritoriji Bosne i Hercegovine zakonski je obavezno posjedovanje i korištenje zimske opreme za vozila, bez obzira na vremenske uvjete.

Pravilnik o prometu u zimskim uvjetima propisuje obaveznu zimsku opremu, koja podrazumijeva:

– gume za zimsku upotrebu (MS, M+S, M&S, Snow Winter i dr.) na svim točkovima vozila ili,

– gume za zimsku upotrebu (MS, M+S, M&S, Snow Winter i dr.) na pogonskim točkovima i lance za snijeg, odnosno druge uređaje za povećanje trakcije pripravne za postavlјanje na najmanje dva pogonska kotača ili,

– gume za lјetnu upotrebu na svim točkovima s najmanjom dubinom profila od četiri milimetra i lance za snijeg, odnosno druge uređaje za povećanje trakcije pripravne za postavlјanje na najmanje dva pogonska kotača.

Vreća pjeska i lopata za teretna vozila nisu više obavezni po ovom pravilniku.

Podsjećamo, u skladu sa članom 228. Zakona, ako ovlaštena osoba zatekne vozilo koje se kreće bez zimske opreme na dijelu ceste i u vrijeme kad je zimska oprema obavezna, naredit će vozaču da odmah prekine kretanje vozilom i otkloni neispravnost, odnosno da upotrijebi zimsku opremu.

Ako vozač ne postupi po naređenju, ovlaštena osoba (policajac) isključit će vozilo iz prometa i oduzeti potvrdu o registraciji vozila.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

U BiH nikome nije ni palo na pamet da prosvjeduje protiv poskupljenja

Dok Vlade diljem svijeta nastoje različitim mjerama amortizirati negativne efekte inflacije, masovni prosvjedi izbijaju na svim meridijanima. Kod nas nema ni odgovarajućih mjera ni prosvjeda. Građani BiH glasno negoduju zbog odluka Visokog predstavnika ili izbornih rezultata, javlja BHRT. Slijedi li nam duga i hladna zima? Suspenziju akciza za gorivo i […]

Pretplatite se