U utorak 32. obljetnica pogibije Ante Gašpara

admin
0 0
Read Time:50 Second

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjestu stradavanja u utorak će biti obilježena 32. obljetnica pogibije hrvatskog viteza Ante Gašpara, pripadnika IV.gardijske brigade, koji je svoj život položio za Domovinu u borbama protiv srbočetničkog agresora na Slipčićima 7. svibnja 1992. godine.

Istoga dana u čitlučkom groblju Podadvor na posljednjem počivalištu Zdenka Prce početkom 10 sati, tadašnjeg zapovjednika PS Čitluk, bit će položen vijenac i zapaljene svijeće.

Kao i svih ranijih godina dužno poštovanje s početkom u 10:30 sati odati će članovi njegove obitelji, suborci iz 4. gardijske brigade kao i suborci s područja općine Čitluk, izaslanstvo općine Čitluk te udruge proistekle iz Domovinskog rata iz Čitluka i Vrgorca.

U sklopu obilježavanja ove obljetnice biti će položeni vjenci i zapaljenje svijeće na spomen obilježjima stradavanja Ivice Parata, Nene Vučice i Vlade Gotovca, trojice članova 4. gardijske brigade koji su također stradali u obrani Brotnja od velikosrpskog agresora.

Sv. Misa zadušnica bit će služena u crkvi na Crkvinama – Tepčići s početkom u 12:30 sati.

brotnjo.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

CRVENI KRIŽ OPĆINE TOMISLAVGRAD ORGANIZIRA DOBROVOLJNO DARIVANJE KRVI

Kao i prethodnih godina CRVENI KRIŽ općine Tomislavgrad organizira dobrovoljno darivanje krvi. Akcija  darivanja krvi  održati će se  9. svibnja 2024. godine u Gimnaziji Marka Marulića  u Tomislavgradu u razdoblju od 09:00-12:30h. Pozivamo sve koji su u mogućnosti da se odazovu dobrovoljnoj akciji darivanja krvi i s tim pomognu onima […]

Pretplatite se