33 GODINE OD ZAUSTAVLJANJA TENKOVA JNA U ŠUJICI

admin
0 0
Read Time:49 Second

 

Na istome mjestu gdje su prije 33. godine, 9. svibnja 1991. godine Šujičani, a zatim i stanovnici Tomislavgrada, Livna i Kupresa, zaustavili JNA tenkovsku kolonu, danas se u Šujici okupio narod kako bi se prisjetio ovog povijesnog događaja.

Sve okupljene na početku je pozdravio Krešimir Marković, predsjednik organizacijskog odbora za izgradnju spomenika koji se planira izgraditi na tome mjestu, a za koji je prošle godine položen i kamen temeljac.

Kazao je kako se činom obilježavanja obljetnice osvješćuju neizmjerni trenuci povijesti koja se pisala na ovom području tijekom Domovinskog rata.

Šujički župnik fra Anthony Burnside izrekao je molitvu nakon čega su položeni vijenci i upaljene svijeće, a zatim su se okupljeni uputili u crkvu sv. Ante Padovanskog gdje je služena sveta misa za sve umrle i poginule hrvatske branitelje koju je predvodio fra Gabrijel Mioč u zajedništvu s fra Ćirom Lovrićem i fra Anthonyjem Burnsideom. Više u prilogu:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

RUKOTVORINE NASTALE IZ MAŠTE I LJUBAVI - PROLJETNI SAJAM ČITLUK

  Proljetni sajmovi tradicionalno svake godine nude malim proizvođačima pokazati razne rukotvorine nastale iz mašte i ljubavi. A ljubiteljima autentičnih proizvoda mogućnost za kupovinu neobičnih i ručno rađenih kreativnih predmeta. Na proljetnom sajmu u Čitluku moglo se pronaći raznog cvijeća, unikatnog nakita, heklanih odjevnih predmeta, prirodne kozmetike, svijeća ali i […]

Pretplatite se