Promovirane dvije knjige pjesama Mije Tokića

admin
0 0
Read Time:42 Second

U zgradi Skupštine Hercegbosanske županije u Tomislavgradu, sinoć 28. listopada su promovirane dvije knjige pjesama Mije Tokića: deveta u nizu Konjanik i troknjižje Od zemlje do neba i dalje.

Knjige su izišle u izdanju Matice hrvatske i Naših ognjišta, a o njima su govorili: Tomislav Majić, Vinko Šarac i Danijela Musić, koja je uz književni osvrt kazivala i Mijine stihove zajedno sa Zorom Stanić. Program je vodila Mateja Rožanković – Dilber.

Za kraj večeri se prisutnima obratio autor Mijo Tokić u svom prepoznatljivom blagom stilu.

Mijo Tokić (Kongora, Tomislavgrad, 14. veljače 1951.) više godina radio kao srednjoškolski profesor u Tomislavgradu, a nakon demokratskih izbora 1990. i u vrijeme Domovinskoga rata i poslije rata obnašao je važne političke dužnosti. Za poeziju nagrađivan je na “Duvanjskim danima kulture”, DDK, (dva puta) i nagradom Hrvatskoga slova i Hrvatske kulturne zaklade “Dubravko Horvatić” (treća nagrada).

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Najveći vjetropark u BiH Ivovik, koji se gradi na području Livna i Tomislavgrada s radom kreće iduće godine

Iskorištavanje energije vjetra brzo napreduje u cijelomu svijetu, pa tako i u Bosni i Hercegovini gdje kineski investitori ulažu 130 milijuna eura u vjetropark Ivovik čija se izgradnja trenutno provodi na području Tomislavgrada i Livna, dok je završetak planiran za sredinu 2023. godine. Liu Jiachen, pomoćnik generalnog direktora i direktor […]

Pretplatite se