U ovom bh. gradu za osobne dokumente čekate tri sata u redu

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second
Gužve u Odjelu za izdavanje osobnih dokumenata u Banjoj Luci svakodnevna su standardna slika, ali u posljednje vrijeme gužve su veće i čekanja u redu traju i po tri sata i više.

Zahtjev za putovnicu za dijete sam predao 1. travnja, a dokument sam preuzeo tek iz trećeg pokušaja. U dva pokušaja se doslovno nije moglo ući u prostoriju kolika je gužva bila. Osim toga, na istim šalterima se predaju zahtjevi za dokumente i preuzimaju. Tolike novce smo dali za razne elektronske usluge u javnoj upravi, pa zar se više i ova usluga za svakog građanina ne može dići na dostojanstvenu razinu. U Srbiji elektronskim putem zakažeš termin za takve stvari i nema ovakvog ponižavanja, kaže za Fenu jedan građanin Banje Luke koji je dokument preuzeo 14. svibnja.

Nadležni kao jedan od razloga zašto su tolika čekanja u uredu Odjela za izdavanje osobnih dokumenata navode to da je ove godine broj podnesenh zahtjeva građana na šalterima za izdavanje osobnih dokumenta veći za 100 posto u odnosu na prva četiri mjeseca prošle godine.

Dnevno se, kako kažu, više stotina građana obraća sa zahtjevom.

Ali, svi podneseni zahtjevi se rješavaju u što kraćem i zakonom predviđenom roku. Svakodnevno više stotina građana se obraća zahtjevom, a razlog povećanog broja podnesenih zahtjeva je istek/zamjena osobnih dokumenata (osobne iskaznice, vozačke dozvole i putovnice), kaže za Fenu glasnogovornica Policijske uprava Banja Luka Milana Stojanović.

U Policijskoj upravi mole građane za strpljenje i razumijevanje, jer su u cilju što efikasnijeg pružanja usluga, a radi ostvarivanja njihovih prava, angažirani maksimalni resursi, kao i dodatni službenici za rad na šalterima.

Podsjećaju da je rad Odjela za izdavanje osobnih dokumenata, Odjel za pravne i kadrovske poslove Policijske uprave Banja Luka organiziranu dvije smjene, svakim radnim danom od 7:00 do 20:00 sati.

Svi šalteri u Odjelu su shodno određenoj namjeni u funkciji i rade punim kapacitetom, tvrde u Policijskoj upravi.

jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Održana konferencija o sprječavanju rodno-zasnovanog nasilja

U organizaciji Misije OSCE-a, u srijedu 15. svibnja 2024. godine, u zgradi Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu održana je treća revizijska konferencija o sprječavanju rodno-zasnovanog nasilja. Konferencija, koju je otvorila generalna tajnica OSCE-a Helga Maria Schmid, okupila je predstavnike državnih, entitetskih i županijskih vlasti, predstavnike institucija za rodnu ravnopravnost i […]

Pretplatite se