ZAVRŠEN JEDNOGODIŠNJI PROJEKT “PAZITE NA SVOJE SRCE”

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

 

Dom zdravlja Tomislavgrad organizacijom treće mobilne ordinacije i predstavljanjem rezultata jednogodišnjeg istraživanja o visokom krvnom tlaku u sklopu projekta „Pazite na svoje srce“ obilježio je ovogodišnji Svjetski dan hipertenzije.

Javnozdravstveni projekt „Pazite na svoje srce“ pokrenut je prošle godine s ciljem prevencije arterijske hipertenzije i poboljšanja liječenja i kontrole hipertoničara na području općine Tomislavgrad. Partneri ovog projekta bili su Vlada Hercegbosanske županije, Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije te Dom zdravlja Zagreb-Zapad.

U periodu od godinu dana liječnici Doma zdravlja Tomislavgrad pratili su 60 osoba, a polovica sudionika ovog istraživanja od ranije je imala dijagnozu hipertenzije. Među sudionicima ovog istraživanja bili su i žene i muškarci različitih dobnih skupina. Svi su u određenim vremenskim razmacima bili podvrgnuti različitim laboratorijskim testiranjima i mjerenju krvnog tlaka. Zaključak stručnjaka nakon godinu dana praćenja je da su prekomjerna tjelesna težina i povišena razina kolesterola u krvi dva najznačajnija čimbenika rizika za arterijsku hipertenziju. Važno je naglasiti da su svi sudionici bez dijagnoze hipertenzije i na kraju istraživanja imali uredne vrijednosti arterijskog tlaka, a osobe s dijagnozom hipertenzije nakon godinu dana istraživanja, također imaju uredne vrijednosti, redovito kontroliraju krvni tlak i uzimaju propisanu terapiju. Više u prilogu:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

HRVATSKI BRANITELJI - iskustva i ispovijesti #11 MARIO BAGARIĆ

U 11. izdanju emisije “HRVATSKI BRANITELJI:  iskustva i ispovijesti” gost emisije je Mario Bagarić, umirovljeni ratni vojni invalid, bivši predsjednik HVIDRA-e koji je bio pripadnik Kupreške bojne. Cijelu emisiju pogledajte u nastavku:

Pretplatite se